Fidel Castro Kuba meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének kilencvenedik évében elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom "atyja". A halálhírt fivére, Raúl Castro kubai elnök jelentette be, aki nyolc évvel ezelőtt vette át az ország vezetését bátyjától.

Fidel Castro Havannába halt meg, helyi idő szerint péntek éjszaka.

"Azért vagyok itt, hogy elmondjam népünknek, Amerikában élő barátainknak és a világnak, hogy ma, 2016 november 25-én, 22 óra 29 perckor meghalt a kubai forradalom főparancsnoka, Fidel Castro Rúz" - jelentette be remegő hangon Raúl Castro a National állami tévében.

Fidel Castro Forrás: AFP/Adalberto Roque

Bátyja halálának okáról nem mondott semmit. Annyit közölt még, hogy fivére akaratának megfelelően helyi idő szerint szombat reggel elhamvasztják, és a temetést szervező bizottság részletes tájékoztatást ad majd a gyászrendezvényekről. A temetés időpontja egyelőre nem ismert.

A Black Friday őrületében egy rendőrt nyakon szúrtak Leedsbenhttp://www.life.hu/news/20161125-nyakon-szurtak-egy-rendort-leedsben-a-black-friday-alatt.htmlA Black Friday a hatalmas leárazásokról szól, ilyenkor van csak igazán nagy tömeg a bevásárlóközpontokban. A nagy kavalkád a tolvajoknak kedvez a leginkább. Egy szemfüles rendőrnek viszont a sokaság ellenére sikerült kiszúrnia fosztogató, aki nyakon szúrta elfogóját. NewsThinkstock82 évesen elhunyt Florence Henderson színésznő, a Brady család főszereplőjehttp://www.life.hu/news/20161125-82-evesen-elhunyt-florence-henderson-szineszno-a-the-brady-bunch-foszereploje.htmlFlorence Henderson színésznőért rajongott Amerika, így mindenki ledöbbent a hálálhíre hallatán. A sztár 82 éves volt. News--Wendler Enikő első helyezett lett New York egyik nagy zenei versenyénhttp://www.life.hu/news/20161125-wendler-eniko-a-virtuozok-fuvolistaja-elso-lett-egy-new-yorki-zenei-versenyen.htmlNew York egyik nagy zenei versenyét a VIVO – International Youth Music Competition-t november 20-án rendezték meg. A rangos zenei versenyen első helyezett lett a Virtuózokban szereplő Wendler Enikő. NewsOrigoVádat emeltek az apját megvakító nógrádi férfi ellenhttp://www.life.hu/news/20161125-nogradi-ferfi-megvakitotta-sajat-apjat-vadat-emeltek-ellene.htmlElfajult egy családi vita. A fiú és édesanyja közösen bántalmazták az édesapát, ellenük a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat, mivel a férfi fél szemére megvakult. News--Fiatalkorú lány volt az áldozat akit állítólag a mentősök zaklattakhttp://www.life.hu/news/20161125-ket-mentos-elsosegely-nyujtas-utan-zaklatta-a-fiatalkoru-lanyt.htmlA mentőautó egy fiatal lányhoz érkezett, ám az elsősegély nyújtás mellett zaklatás és fajtalankodás is történt. News--Elhunyt Bernáth László újságíróhttp://www.life.hu/news/20161125-86-evesen-elhunyt-bernath-laszlo-ujsagiro.htmlÉletének 87. évében elhunyt Bernáth László újságíró, film- és színházkritikus, az Esti Hírlap utolsó főszerkesztője, akit családjával együtt 14 évesen hurcoltak Auschwitzba. A szomorú hírt közleményben tudatták a szerettei. NewsOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.