Rossz idő lesz karácsonykor: ónos eső, hószállingózás és köd

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
karácsony időjárás ónos eső köd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony ideje a rokonlátogatásokról is szól, és mivel az időjárás nem nagyon kedvez a vezetésnek, ezért érdemes fokozottan odafigyelni. Ködre, ónos esőre és párás időre kell számítanunk.

Az sajnos már szinte biztos, hogy nem lesz fehér karácsonyunk, sőt kifejezetten nyálkás, ködös idő lesz az ünnepek alatt. Az ónos eső és ködös idő miatt érdemes fokozottan odafigyelni, hogy mindenki épen és egészségesen ott lehessen a karácsonyfa körül. Csütörtökön borult, párás időre számíthatunk, hószállingózás és ónos szitálás bárhol előfordulhat. Fokozottan oda kell figyelni vezetésnél, ugyanis síkosak lesznek az utak.

Sajnos nem lesz tiszta idő az ünnepek alatt Forrás: AFP/Ferenc Isza

Pénteken sem lesz sok változás az időjárásban, marad a borongós, párás, néhol tartósan ködös idő. Gyenge hószállingózás, ónos eső továbbra is előfordulhat.

Szenteste napján szintén erősen párás, felhős idő lesz.

Vasárnap sem számíthatunk napsütésre, kifejezetten felhős, borult lesz az ég. Szórványosan várható gyenge eső, északkeleten hó, havas eső, fagyott eső, ónos eső, majd ott is eső. Karácsony második napján megenyhül rajtunk az időjárás szíve, és habár felhőkre és szélre is kell számítanunk, tavasziasan enyhe idő lesz. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti az 5-10 fokot, sőt ÉNy-on akár 12-13 fok is lehet átmenetileg. Hidegfront érkezik azonban, főleg a Dunántúlon lehet zápor, majd hózápor. Estétől viharossá fokozódhat az ÉNy-i szél - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.