Brutálisan hideg lesz: a viharos szél miatt -25 fokot érzünk

Forrás: Thinkstock -
hideg időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kegyetlenül hideg lesz, és az elkövetkezendő napokban sem számíthatunk nagy enyhülésre. A viharos szél miatt ráadásul -25 foknak is érezhetjük az egyébként sem meleg levegőt.

Szibériai hidegre kell számítanunk a következő néhány napban, ahogy ma is. Nyugat-Dunántúlon még gyakran felhős is lesz az ég, itt akár hózápor is kialakulhat. Az ország többi részén napsütésre számíthatunk, de ne gondoljuk, hogy ez egyet jelent az enyhe idővel, zord hideg várható. A viharos szél miatt akár -20 vagy -25 foknak is érezhetjük a levegőt.

Szörnyen hideg lesz: -25 foknak érezzük a hőmérsékletet a viharos szél miatt Forrás: Thinkstock

Szombaton folytatódik a kegyetlen hideg, -18 és -10 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, dermesztő faggyal. A napsütés legalább marad, csak néhol alakul ki hózápor, de többfelé lesz még erős az északi szél. Vasárnapra azonban már a felhőzet is erősen megnövekszik, estétől pedig havazás kezdődhet a Dunántúlon. Sokkal melegebb ekkor sem lesz: reggel -16 és -6, délután -9 és -1 fok közötti hideg várható - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.