Tragédia! Meghalt a világhírű "madárember"

Forrás: Imaginechina/Zi xin - Imaginechina/Zi Xin -
Bázisugrás madárember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb világhírű szárnyasruhás bázisugró zúzta halálra magát a kínai Tienmen-hegy völgyében, ugyanott, ahol 2013-ban Kováts Viktor, a szárnyasruhás bázisugrás magyar bajnoka halt meg edzés közben.

A kanadai Graham Dickinson holttestét pénteken találták meg egy sziklán a Tienmen-hegy Nemzeti Parkban. A 28 éves férfi távollétét szállásadója jelezte csütörtök reggel a hatóságoknak, amelyek negyven embert küldtek a felkutatására.

Dickinson harmadik helyen végzett a 2016-os szárnyasruhás bázisugró világbajnokságon, amelyet ugyanebben a nemzeti parkban tartottak.

A "madárember" engedéllyel, de saját felelősségére edzett a különleges hegyek között, amelyek James Cameron Avatar című filmjében is feltűntek.

Forrás: Imaginechina/Zi xin - Imaginechina/Zi Xin

Mint a Hszinhua hírügynökség megjegyezte, négy éven belül ez volt a második halálos bázisugrás a Hunan tartományban fekvő nemzeti parkban. 2013 októberében Kováts Viktor háromszoros magyar bajnok az akkori világbajnokságra való edzés közben zuhant a mélybe.

A 33 évesen szerencsétlenül járt magyar extrémsportoló, aki a Facebookon Vick Fearless néven posztolt, a stabil repülésre kifejlesztett, speciális légbeömlő nyílásokkal ellátott szárnyasruhával 700-szor ugrott.

A világbajnokságon a "madáremberek" 700 méter magas, meredek szikláról elrugaszkodva, speciális szárnyasruhájukkal (wingsuit) siklanak a levegőben, mielőtt egy ejtőernyő segítségével földet érnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.