Boldogtalanok és elégedetlenek leszünk, ha hajnali 5-kor kelünk

Forrás: giphy.com -
korán kelés siker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki korán kel, aranyat lel - tartja a mondás. Nos, ez nem biztos, hogy igaz...

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója és Gwyneth Paltrow is a korai kelésre esküsznek. Azt gondolják, hogy az 5 órai ébredés sikerük egyik kulcsa. Jon Levy viselkedéskutató azonban bebizonyította, hogy a hatékonyságnak semmi köze a hajnali keléshez.

A korán kelést kevés ember viseli jól Forrás: giphy.com

A tudós a The 2 AM Principle című könyvében fejtette ki nézeteit a korán kelés káros hatásairól. Igen, jól olvastad, KÁROS. Jon Levy egy Russel Foster nevű neurológus kutatásait vette alapul, és azt állíja, hogy az alvásmegvonás boldogtalanságot és elégedetlenséget szül.

Mivel minden embernek más a biológiai ritmusa, tejesen változó, hogy mikor van a legjobb formában. A kutatók egy dologban biztosak, hogy nagyon kevés ember képes gond nélkül felkelni hajnali 5-kor. Ha pedig valakit megvisel a korai kelés, az már a nap hátralévő részében sem tud produktív lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.