Felnőtt nő lett: így néz ki ma a bennszülött kislány az ikonikus fotóról

Forrás: instagram.com/chris.packham/ -
Orang Rimba törzs Chris Packham BBC bennszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz év telt ez azóta, hogy a híres természetfilmes és fotós, Chris Packham az indonéziai őserdők mélyén lefotózta azt a kislányt, akinek kép bejárta a világot. Így él ma az Orang Rimba törzs gyermeke.

Amikor a szumátrai esőerdőkben járt Packham 1998-ban, ő volt a második fehér ember, akit az Orang Rimba törzs tagjai láttak. A bennszülöttek bizalommal voltak iránta, és engedték, hogy fényképezze őket. Egy jól elkapott kép különösen megragadta a fotóst: lefényképezett egy hat év körüli kislányt, aki rémülten nézett a kamerába. Két évtizeden keresztül foglalkoztatta a gondolat, hogy mi történhetett ezzel a gyermekkel, és közösségével, akik teljes harmóniában éltek a természettel. Amikor a BBC felvetette Packham számára egy újabb kaland, egy újabb közös dokumetumfilm elkészítését, rögtön tudta, hogy mit akar csinálni: visszatérni oda, ahol ezt az ikonikus képet készítette.

Chris Packham fotója 1998-ból Forrás: instagram.com/chris.packham/

Packham azt már tudta, hogy ottjárta után pár évvel a törzset rablók támadták meg, és több embert lemészároltak. Meg akarta tudni, hogy a kislány él-e még. Végül helyiek segítségével kiderítette, hogy a gyerek felnőtt, jól van és Sumping Tependung a neve. Az édesapja viszont életét vesztette az öldöklésben.

Chris azonban sejtette, hogy nincs minden rendben. Tudta, hogy a lány már nem a dzsungelben él. Egy pálmaolaj-ültetvény melletti táborban találta meg Sumpingot, aki gyönyörű, fiatal nővé érett. Packham pedig ismét lefotózta. A képet itt nézheted meg.

A természetfilmes a földi pokolhoz hasonlította a helyet, ahol a fiatal nő és családja él. A filmes feltett szándéka, hogy segítsen az Orang Rimb törzs tagjain, és felszólította a világ vezető országainak politikusait, hogy védjék az őserdőket, ami a benszülött törzsek természetes élőhelye is - írta meg a Mirror.

Harmadszor is férjhez megy Gryllus Dorkahttp://www.life.hu/sztarok/20180127-harmadszor-is-ferjhez-megy-gryllus-dorka.htmlGryllus Dorka hét éve van együtt párjával, Simon Kornéllal. Azt tervezik, hogy hamarosan össze is házasodnak. TV + SztárokFotó: Margitay Klára/Life.huVujity Tvrtko a Facebookon vágott vissza: tisztázta magáthttp://www.life.hu/sztarok/20180127-vujity-tvrtko-a-facebookon-vagott-vissza-tisztazta-magat.htmlValótlanságot állított Bod Péter, a Barátom Kim Ir Szen címmel megjelent könyv szerzője Vujity Tvrtkóról. A riporter tisztázta magát, bizonyítékokkal is szolgált. TV + Sztárok--Vujity Tvrtkót vádolja a Barátom Kim Ir Szen társszerzője: "Lopott fényben fürdött"http://www.life.hu/sztarok/20180127-vujity-tvrtkot-a-baratom-kim-ir-szen-tarsszerzoje-vadolja.htmlVujity Tvrtko megtalálta azt a nőt, aki Kim Ir Szen egykori észak-koreai diktátor masszőre volt. Ez az állítás azonban így nem egészen pontos, ugyanis már született egy könyv Bod Péter közreműködésével a hölgy és a diktátor kapcsolatáról. TV + Sztárok--Ma debütál: Kadlecsek Krisztián új feladatot kapotthttp://www.life.hu/sztarok/20180127-ma-debutal-kadlecsek-krisztian-uj-feladatot-kapott.htmlKöböl Anitának új társa lesz a Ripost - a TV2 sztárhíradója című magazinműsorban.TV + SztárokOrigoAz RTL Klub üzent a TV2-nek A Piramis miatthttp://www.life.hu/sztarok/20180127-az-rtl-klub-uzent-a-tv2-nek-a-piramis-miatt.htmlA TV2 már egy ideje futó vetélkedője, A Piramis miatt orrolt meg a csatornára az RTL Klub, hiszen ők is műsorra tűztek egy hasonló játékot, csak A Fal névvel. TV + Sztárok--Viaszbaba: hamarosan teljesen lelepleződhet a leszbikus színésznőhttp://www.life.hu/sztarok/20180127-hamarosan-teljesen-leleplezodhet-a-leszbikus-szineszno.htmlA leszbikus színésznő és szerelmének kapcsolata hónapok óta lázban tartja az olvasókat, nemrég a volt barátnő fel is fedte kilétét. A Mokkában vállalta arcát, ám a színésznő neve még mindig titok, de csak annak, aki nem tudja összerakni a darabkákat. Egy árulkodó videó is található az interneten, a közös fényképükkel illusztrálva...TV + SztárokOrigo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.