Országszerte több helyen megmaradt a hó: az év leghidegebb napjai jöhetnek

havazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte több helyen megmaradt a szombaton lehullott hó, de csak a hegyvidékeken alakult ki jelentősebb hóréteg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a fél országra - köztük a fővárosra - adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás miatt. Az érintett területeken a nap folyamán kisebb és nagyobb intenzitással havazott. Több helyen jelenleg is esik a hó. A meteorológiai szolgálat délutáni adatai szerint a hegyvidékeken alakult ki vastagabb hótakaró, Kékestetőn 17 centiméteres hóréteget mértek.
Síkvidékeken jellemzően néhány centiméteres a hóvastagság, emellett többfelé alakult ki hólepel, illetve hófolt.

Forrás: MTI/Komka Péter

A havazás miatt szombatra kiadott figyelmeztetéseket kora este majdnem mindenhol visszavonták. Már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az intenzív csapadék zónája egyre inkább a keleti, északkeleti területekre korlátozódik. Ott még vegyesen eső, havas eső és hó egyaránt eshet. A hegyvidéki területeken még egy újabb, mintegy 5 centiméternyi hó eshet, síkvidéken inkább csak átmenetileg megmaradó, latyakos, legfeljebb néhány centis réteg alakulhat ki. Vasárnap fokozatosan megszűnik a csapadék, legfeljebb néhol fordulhat elő záporos csapadék. A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban száraz, de hideg idő várható, néhol akár mínusz 10 Celsius-fokig is hűlhet a levegő. Szerdán várható ismét havazás, s a jelenlegi számítások szerint akár síkvidékeken is jelentősebb hótakaró alakulhat ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.