Farkas Helga hasonlóság eltűnés VV Fanni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Farkas Helga 1991-ben tűnt el, a gyanúsítottra azonban csak emberrablást sikerült bizonyítani, és a lány holtteste sosem került elő. Ez csak néhány pont a sok közül, melyben eddig nagyon hasonlít Helga és VV Fanni esete. 

Farkas Helga

Farkas Helga Forrás: MTI/Németh György

Farkas Helga 1991. június 27-én tűnt el, elrablásával Csapó Józsefet és annak barátját, Juhász Bendeket gyanúsították meg. Helgát egy autószerelőnél látták utoljára élve, elrablása napján már rögtön pénzt követeltek a fiatal lány apjától, és másnap is. Akkor még Helga biztosan élt, édesapjának le is játszották a lány hangját. Helga autóját a nyomozás során találta meg a rendőrség, benne egy 44-es lábnyommal, és egy ismeretlen tenyérlenyomattal, mely egyik gyanúsítotthoz sem tartozott. Juhász Benedek halála után felesége nyilvánosságra hozta azt, amit ő tudott az esetről. Eszerint Helgát egy orosházi garázs szerelőaknájában tartották fogva, majd miután a váltságdíjat nem kapták meg, megfojtották és egy csatornába dobták. Miután azonban féltek a lebukástól, a maradványokat összegyűjtötték egy évvel később és a gárdosi erdőben elégették.

VV Fanni

VV Fanni Forrás: RTL Sajtóklub

Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el, elrablásával B. Lászlót gyanúsítják. Kamerafelvételeken látható, ahogy B. László lecipeli a mélygarázsba Fanni testét, de az nem állapítható meg, hogy eszméletlen vagy halott volt-e a lány akkor. A férfi csak részleges beismerő vallomást tett, a gyilkosságot nem ismerte el. A gyanúsított bérelt autójának GPS-jelei alapján a következő négy napban Dunaújváros és Veszprém között furikázott. Az autóban vérnyomokat és kötelet is találtak. Fanni holttestét nagy erőkkel keresik, egyelőre azonban a hatóság emberei nem jártak sikerrel.

Íme, a két ügy közötti hasonlóságok:

  • Mindkét lányt lerabolták. A tettet olyan férfi követte el, akiben megbíztak.
  • A Bors szerint B. László pénzért rabolhatta le Fannit szemben a korábbi hírek szerint, melyek szerelmi bánatról szóltak. Helga esetében az indíték sosem volt kérdés, mindenki tudta, hogy váltságdíjat akartak.
  • A feltételezett tettest nem fogták el, de a gyilkosságot egyik esetben sem tudták a gyanúsítottra bizonyítani. Fanni esetében legalábbis egyelőre.
  • Helga ügye a 90-es években megrázta az országot, ahogy Fanni esetét is figyelemmel kísérik az emberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.