Az albán fagyik olcsóbbak és rosszabb minőségűek: cukorból és színezékből készülnek

"Forrás: Thinkstock " -
albán cukor fagylalt fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem új keletű probléma, de idén is előjött a magyar és az albán fagyik közötti különbség. Utóbbi sokkal olcsóbb, de nem véletlenül: adalékanyagokból és aromából készül.

Szinte minden magyar tulajdonú fagyizó, cukrászda közelében feltűnt már egy sokkal olcsóbb, albán fagyizó, nem véletlen, ha emiatt háborognak a cukrászok. Az albán fagyi ugyanis nem gyümölcsökből készül, hanem aromából és adalékanyagokból. Ezért árulhatják sokkal olcsóbban a gombócokat. Náluk a nagy adag (8-10 dkg) 180 forint, míg a kicsi (5-6 dkg) 120. Ezzel szemben a magyar fagyizókban egy normál gömb (5 dkg) 280 forint körül mozog.

Attól, hogy fagyinak látszik, még nem biztos, hogy az "Forrás: Thinkstock "

Egy normál fagylalt összetétele a következő: tej, minimális cukor, tojássárgája, tejszín, gyümölcsös esetében pedig minimum 30, de inkább 50 százalék gyümölcs. Az albánok viszont más szabály szerint készítik a fagylaltot. Ezt állítja legalábbis Horváth Ferenc, a Magyar Cukrászok Ipartestületének szakmai elnöke.

Abban a fagylaltban nagyrészt víz, cukor, aroma és ételfesték van. A gyümölcs helyett pedig gyümölcsaromát használnak,

Borsnak

VV Fanni-ügy: életveszélyes fenyegetéseket kap a börtönben a feltételezett gyilkoshttp://www.life.hu/news/20180613-vv-fanniugy-eletveszelyes-fenyegeteseket-kap-a-bortonben-a-feltetelezett-gyilkos.htmlB. László, akit Novozánszki Fanni megölésével gyanúsítanak, életveszélyes fenyegetéseket kap a börtönben. Néhány hete már kérvényezte, hogy házi őrizetbe kerülhessen, de a bíróság elutasította, így augusztusig biztosan rácsok mögött marad - írja a Blikk.NewsOrigo85 kilós harcsát fogtak ki hétvégén a Tisza-tóból: fotóhttp://www.life.hu/news/20180612-85-kilos-harcsat-fogtak-ki-hetvegen-a-tiszatobol-foto.htmlHatalmas öröm érte azt a horgászt, aki hétvégén egy 85 kilós harcsát fogott ki a Tisza-tóból. NewsOrigoMeztelenül vonultak az utcára a bringások Londonban: videó (18+)http://www.life.hu/news/20180612-meztelenul-vonultak-az-utcara-a-bringasok-londonban-18.htmlBizonyára kerekedett a szeme azoknak, akik nem hallották a hírekben, hogy meztelen kerékpáros felvonulás lesz Londonban. A pucéran tekerő tömeg látványa ugyanis meglehetősen döbbenetes. A környezetvédelemre, valamint az egészségre szeretnék volna felhívni a figyelmet. News--Visszahívják a Lidl polcain található Lupilu szénsavmentes ásványvizekethttp://www.life.hu/news/20180612-visszahivjak-a-lidl-polcain-talalhato-lupilu-szensavmentes-asvanyvizeket.htmlVisszahívja Vivienvíz Kft. azokat az általa gyártott Lupilu elnevezésű szénsavmentes ásványvizeket, melyeket a Lidl sajátmárkás termékként árult az áruház polcain. News--Időjárás: felhőszakadás és jégeső is lehet délutánhttp://www.life.hu/news/20180612-idojaras-felhoszakadas-es-jegeso-is-lehet-delutan.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd délutántól számíthatunk intenzív zivatarokra, felhőszakadásra és szélrohamra. Emellett még kánikula is lesz.NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoElhunyt Lovas István újságíró, politológushttp://www.life.hu/news/20180612-elhunyt-lovas-istvan-ujsagiro-politologus.htmlJúnius 11-én, 73 évesen elhunyt Lovas István publicista, politológus, fordító. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.