Időjárás: felhőszakadás és jégeső is lehet délután

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
eső kánikula időjárás felhőszakadás jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd délutántól számíthatunk intenzív zivatarokra, felhőszakadásra és szélrohamra. Emellett még kánikula is lesz.

Kedd délutántól számíthatunk zivatarokra az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A Dunántúl nyugati, északnyugati megyéit éri el először a csapadék, mely egyre intenzívebbé válva és rendszert alkotva halad keleti, délkeleti irányba. A főváros térségét este, a Tisza vonalát késő este érhetik el a zivatarok, melyek között lehetnek heves zivatarok, 90-100 km/h-s szélrohammal, jéggel és felhőszakadással. Emellett azonban kedden kánikulai meleg lesz, 30-31 fok közötti hőmérséklettel.

Felhőszakadás és jégeső is lehet Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szerdán a Köpönyeg.hu szerint már csak szórványosan fordulhat elő zápor vagy zivatar, ám egyre nagyobb területen erősödik majd meg az északnyugati szél. Megkezdődik a lehűlés, északnyugaton már csak 24 fokra lehet számítani, ám délkeleten marad a 32 fokos meleg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.