A Vatikán döntött: megnyitná a melegek előtt az egyházi életet

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo -
papok apáca homoszexualitás Vatikán egyház egyházi élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elejét venné a papok által elkövetett szexuális visszaéléseknek a Vatikán, valamint bevonná az egyházi életbe a melegeket, de a nők jogairól is szó esett - derült ki a szombat este lezárult püspöki szinódusból.

Háromheti tanácskozás után fontos eredményekre jutottak a Vatikánban tartott püspöki szinóduson. A 24.hu cikke szerint a fiatalokról szóló gyűlésen szó esett a homoszexualitásról, a nők jogairól, de a virtuális valóság veszélyeiről is.

A szinódusról 167 fejezetből álló dokumentum készült Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Fontosnak számít, hogy a tanácskozáson úgy döntöttek, bevonják a melegeket az egyházi életbe, terelgetni szeretnék őket hitükben. „Isten minden embert szeret, és így tesz az egyház is" - olvasható az ülésről készült dokumentumban. Ezt 178 szavazattal és 65 ellenszavazattal fogadták el.

A nőket is bevonnák a vezetői döntések meghozatalába, bár a szinódusra mindössze 7 apácát hívtak meg, szavazni pedig ők sem szavazhattak. A püspökök arról is döntöttek, hogy szigorúbban lépnek fel a papok szexuális visszaéléseit illetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.