Tavaszias idő várható: felmelegedésre és napsütésre kell számítani

meleg tavasz hőmérséklet napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt héten már kaphattunk egy kis ízelítőt abból, milyen, amikor a hideg napok után végre beköszönt a tavasz. És bár a hőmérséklet a hétvégre ismét egy kicsit visszaesett, a jövő héten újra érezhetjük a napsugarak melegségét.

Változóan felhős idő várható még hétfőn többórás napsütéssel. A reggeli mínusz 2 fokról 10 fok köré melegszik a levegő – írja a Köpönyeg.

Keddtől csütörtökig az előrejelzések szerint tovább erősödik a nappali felmelegedés. Csütörtökön már 15-17 fokot is mérhetünk. Mindhárom nap erős, olykor viharos lehet a légmozgás. Eső továbbra sem várható.

Az erős szél mellett napsütés várható Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Lost Horizon Images


Zoltán, a Gemenci erdő fekete gólyája, a tavasz biztos hírnöke is megkezdte 13 ezer kilométeres útját, hogy Közép-afrikai Köztársaságban lévő telelőhelyéről visszatérjen Baja környéki fészkéhez. Ez várhatóan március közepén következik be.

A HVG úgy tudja, hogy a gólya néhány nappal ezelőtt kezdte meg az utat, amikor Szudán déli részére ért, már elég térerő volt ahhoz, hogy jeleket küldjön. Zoltán már harmadik alkalommal teszi meg a hosszú vándorutat, a jeladót 2016-ban szereték a lábára.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.