Így kell helyesen főzni a ramen tésztát

Forrás: Thinkstock -
ramen főzés tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tészta egyszerű étel, de el lehet rontani. Persze ezúttal nem a nálunk megszokott és sokszor használt tésztafajták főzéséről lesz szó, hanem az itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő japán ételekhez használatos tésztákról.

A ramen tésztát ugyanis a legtöbben rosszul készítik el. Bonnie Chung séf elárulta, hogyan is kellene megfőzni ezeket a tésztákat úgy, hogy tökéletesek legyenek.

A ramen tésztát külön edényben kell főzni Forrás: Thinkstock

A ramen tésztát minden esetben külön edényben kell elkészíteni, és amint al dentére főtt, azonnal le kell öblíteni, hogy lemossuk róla a keményítőt. Ezután pedig jeges vízbe kell tenni, hogy megállítsuk a főzési folyamatot, és picit roppanós maradjon a tészta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.