Kitörhet a szupervulkán a Yellowstone-ban: eltűnhet az Amerikai Egyesült Államok

Forrás: AFP -
vulkán Amerikai Egyesült Államok szupervulkán Yellowstone Nemzeti Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók szerint kitörhet Yellowstone szupervulkánja, ami akár az egész Egyesült Államokat is eltüntetheti.

Megdöbbentő nyilatkozatot tett egy lengyel kutató: állítja, eltűnhet az Amerikai Egyesült Államok. Mindezt arra alapozza, hogy fennáll annak a veszélye, hogy egyszer kitör a Yellowstone Nemzeti Parkban lévő szupervulkán.

Ha ez megtörténik, akkor a feltörő por, gázok és kén-monoxid miatt elkezdődik a légkör lehűlése, ezáltal pedig akár 5 milliárd ember halhat éhen" – idézi dr. Jerzy Zaba szavait a The Sun.

Jó hír, hogy ez várhatóan nem mostanában fog bekövetkezni, hanem nagyjából 50 ezer év múlva.

Yellowstone Nemzeti Park Forrás: AFP
Tévedésből méregdrága bort szolgáltak fel a vendégeknek: így reagált az étteremhttp://www.life.hu/news/20190520-tevedesbol-meregdraga-bort-szolgaltak-fel-a-vendegeknek-igy-reagalt-az-etterem.htmlEgy olcsó bor helyett egy méregdrága nedűt szolgáltak fel a vendégeknek az egyik brit étteremben. Ezután váratlan dolog történt.News--Tűz ütött ki a párizsi Disneylandbenhttp://www.life.hu/news/20190519-kigyulladt-a-parizsi-disneyland-rainforest-cafe-nevu-kavezoja.htmlKigyulladt a párizsi Disneyland Rainforest Café nevű kávézója: a helyet kiürítik. NewsOrigoA kapszulás kávé nem annyira környezetszennyező, mint eddig gondoltukhttp://www.life.hu/news/20190513-a-kapszulas-kave-nem-annyira-kornyezetszennyezo-mint-eddig-gondoltuk.htmlSokan úgy gondolják, hogy nincs nagyobb pazarlás, mint a kapszulás kávé. Egy tanulmány most az ellenkezőjét állítja. Mutatjuk az eredményeket. News--Funkcionálisan kihaltnak nyilvánították a vadon élő koalákathttp://www.life.hu/news/20190515-funkcionalisan-kihaltnak-nyilvanitottak-a-vadon-elo-koalakat.htmlAz erdők pusztítása és a klímaváltozás a koalákra is rendkívül rossz hatással van. Már csak 80 ezer vadon élő példány van belőlük, így funkcionálisan kihaltnak nyilvánították őket. News--Apácák zaklathattak gyermekeket Amerikábanhttp://www.life.hu/news/20190515-apacak-zaklathattak-gyermekeket-amerikaban.htmlÁldozatok vallottak arról, hogy apácák zaklatták őket gyermekkorukban. NewsOrigoKiderült, miért támadnak emberre a cápákhttp://www.life.hu/news/20190514-kiderult-miert-tamadnak-emberre-a-capak.htmlKiderült, hogy a cápák gyakran tévedésből támadnak az emberre, ugyanis összekeverik őket a fókákkal. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.