A kapszulás kávé nem annyira környezetszennyező, mint eddig gondoltuk

Forrás: Shutterstock -
újrahasznosítás környezetszennyezés kávé kapszulás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan úgy gondolják, hogy nincs nagyobb pazarlás, mint a kapszulás kávé. Egy tanulmány most az ellenkezőjét állítja. Mutatjuk az eredményeket. 

Rengetegen imádják a kapszulás kávék különböző ízvariációit, ám legalább ennyien háborodnak fel környezetszennyező hatásán. Egy tanulmány azonban most bebizonyította, hogy egyáltalán nem annyira nagy az ökológiai lábnyoma, mint ahogy azt elsőre gondolnánk – írja a Blikk.

A University of Bath végzett egy kutatást, amelyben megvizsgálták a kávébabok útját a leszedéstől a megsemmisítésig. Kiderült, hogy a kapszulás kávénál rosszabb a filteres kávé, amelyhez több víz és kávészem szükséges.

Újrahasznosítani is lehet a kávékapszulát Forrás: Shutterstock

Egy barista szerint sokan annyira felháborodtak a kapszulás kávén, hogy nem is gondolnak rá, vannak gyártók, akik újrahasznosítás céljából visszaveszik a kapszulákat, valamint vannak már papírból készült, 2 hét alatt lebomló kapszulák is. A környezetnek egyébként az instant kávé fogyasztásával tennénk a legjobbat – írja a tanulmány.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.