Dunai hajóbaleset: őket keresik a vízben – fotók

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét embert élve, hetet viszont csak holtan sikerült kihúzni a vízből a múlt szerdán tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány turistahajó utasai közül. Azóta újabb 3 holttestet találtak meg a búvárok, most pedig a rendőrség honlapjára is felkerült azoknak az utasoknak az arcképe, amelyeket a Bors közöl, akik sem élve, sem holtan nem kerültek eddig elő. A fotón a legutóbb megtalált 3 ember is szerepel még. 

Ahogy megírtuk, a Hableány turistahajó a Viking Sigyn nevű szállodahajóval a Margit hídnál ütközött, a Viking a felvételek szerint egy pillanat alatt maga alá gyűrte a kishajót. A Hableányon 33 dél-koreai turista és két magyar állampolgárból álló személyzet utazott. Az ügyben büntetőeljárás indult, a Viking kapitányát letartóztatták.

Az elsüllyedt hajón 35-en tartózkodtak (22 nő, 12 férfi és egy gyermek), közülük hetet a tragédia estéjén sikerült megmenteni, hetet holtan találtak. Később újabb három ember holttestére bukkantak a búvárok.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egyetlen gyermek utazott a hajón, a hatéves Kim Chaeyun, akit kozmetikus édesanyja hozott el nyaralni a nagyszüleivel, hogy meghálálja nekik, amiért sokat vigyázott rá, míg ő dolgozott. Valószínűleg mind meghaltak. A húszéves Kim Yumin pedig születésnapi útra jött. A következő hetekben töltötte volna be a 66. életévét a Hableány legidősebb utasa, egy hölgy, Ahn Hyekyung. Az egyik túlélő nő, a 32 éves Yun a nagynénjét és a nagybátyját is elvesztette, csak ő és édesanyja élték túl a katasztrófát – ír a tragédiáról a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.