Kétheti pluszmunkát jelenthet, ha nem tartjuk az ebédszünetet

Vakáció ebédszünet ebédidő szabadság munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan a számítógép előtt fogyasztják el az ebédjüket, vagy ha mégis elszakadnak egy kicsit a monitortól, nem szánnak rá túl sok időt. Egy friss felmérés szerint ez akár kétheti pluszmunkát is jelenthet egy évben. 

Olykor úgy érezzük, nem elég a nap 24 órája ahhoz, hogy elvégezzük a ránk szakadt teendőket. Éppen ezért sokan a monitor előtt ülve kapják be az ebédjüket, vagy egyáltalán nem is tartanak ebédszünetet.

Ebéd vagy munka? Mindkettőnek bele kell férnie a napunkba Forrás: Shutterstock

Egy friss felmérés szerint azoknak a briteknek, akiknek fizetik az ebédidejüket, általában 1 óra áll rendelkezésükre a kényelmes ebédeléshez. Ám ők átlagosan mindössze 34 percet vesznek igénybe ebből – írja a Mirror. Akárhogy is számoljuk, ez 26 perc pluszmunkát jelent egy nap.

És hogy mennyi ez éves szinten? Több mint kétheti pluszmunka. Mintha a kukába dobnánk egy kéthetes vakációt. Ezentúl te is szánj időt a kényelmes étkezésre, hiszen nem csak a briteknél, hazánkban is sokszor fordul elő, hogy valaki a napi teendők, a rohanás miatt nem szán elég időt az ebédjére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.