Dunai hajóbaleset: így tölti a mindennapjait a börtönben Jurij C., a Viking Sigyn kapitánya

Forrás: MTI/Lakatos Péter -
Viking Sigyn kapitány börtön Dunai hajóbaleset hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ukrán hajóskapitány, Jurij C., aki a Viking Sigyn szállodahajót vezette a dunai hajóbalesetkor, egy budapesti fegyintézetben várja, hogyan alakul az ügye.

A kapitányra 15 milliós óvadékot szabtak ki, a korábbi hírek szerint pedig ki is akarta ezt fizetni, azonban még mindig rácsok mögött van. A Ripost megtudta, hogy a férfit magánzárkában tartják. Ügyét kiemelten kezelik, nem akarják, hogy bárkivel is érintkezzen, beszéljen. A börtönőrök is külön tartják a többi rabtól, nem vesz részt a közös sétákon.

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán Forrás: MTI/Lakatos Péter


Minden idejét a cellájában tölti a róla szóló sajtóhírek olvasásával, hogy fel tudjon készülni a tárgyalásra. Magánjellegű jegyzeteket is ír, amiket senkinek sem mutat meg. A körülményekhez képest jól van, ám nagyon hiányzik neki a családja. Amikor csak lehetősége van, őket hívja telefonon. Egyelőre csak az ügyvédjével találkozhat személyesen.

Dunai hajóbaleset: összeroppant a Hableány matrózának családjahttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-osszeroppant-a-hableany-matrozanak-csaladja.htmlTeljesen összetört a Hablány matrózának édesanyja, miután csütörtökön megtalálták fia holttestét. Sem az asszony, sem a férfi testvére nem volt képes arra, hogy azonosítsa a holttestet. A család ügyvédje a TV2 Tények című műsorának nyilatkozott. News--Dunai hajóbaleset: négy hevedert vezetnek át a Hablány alatt a kiemeléshezhttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-negy-hevedert-vezetnek-at-a-hablany-alatt-a-kiemeleshez.htmlA műszaki egyetem mérnökeinek számításai alapján négy drótkötélheveder kell a szerencsétlenül járt Hableány hajó kiemeléséhez – jelentette be a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője pénteken Budapesten. NewsOrigoDunai hajóbaleset: egy elmélet szerint átfesthették a Viking Sigyn hajóthttp://www.life.hu/news/20190607-egy-elmelet-szerint-atfestethettek-a-viking-sigyn-hajot-a-baleset-utan.htmlAz interneten keringő hír szerint átfesthették a Viking Sigyn szállodahajót, amely elsüllyesztette a Hableány turistahajót. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoDunai hajóbaleset: 15 hajóval kutatja az eltűnteket a rendőrséghttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-15-hajoval-kutatja-az-eltunteket-a-rendorseg.htmlA Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság több mint 200 kilométernyi Duna-szakaszon 15 hajóval kutatja a dunai hajóbaleset során eltűnteket egészen az országhatárig - közölte a kapitányság vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. NewsOrigoDunai hajóbaleset: az áldozatot átölelve kellett a folyó medrében pihennie a kimerült búvárnakhttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-az-aldozatot-atolelve-kellett-a-folyo-medreben-pihenni-a-kimerult-buvarnak.htmlAz egyik búvár annyira kimerült a merülés során, hogy az egyik áldozatot átölelve a Duna medrében, a Hableány roncsánál kellett egy darabig feküdnie, míg összeszedte magát. NewsOrigoÚjabb Viking hajó balesetezetthttp://www.life.hu/news/20190607-ujabb-viking-hajo-balesetezett.htmlÚjabb Viking hajó balesetezett a Dunán. News--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.