Dunai hajóbaleset: szelfizhetett a tragédia pillanatában a Viking Sigyn kapitánya

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
adatok Viking Sigyn Hableány fotó szelfi Dunai hajóbaleset telefon Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig vizsgálják a Hableány sétahajó tragédiájának körülményeit. Egyes tanúvallomások azt állítják, hogy bár a Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. nem hagyta el a kormányállást, nem mindig figyelt arra, amire kellett volna. Felmerült a gyanú, hogy az utasokkal szelfizett. 

Nem hagyta el a kormányállást Jurij C. a dunai hajóbaleset pillanatában, ám állítólag nem mindig figyelt a rá bízott hajóra – írja a Ripost. A lap információi szerint olyan tanúvallomásokat is felvettek a hatóságok, amelyek szerint a díszegyenruhába öltözött kapitány figyelmét elvonta néhány csinos lány, akik közös fényképet szerettek volna vele készíteni.

Jurij C. jelenleg szabadlábon védekezhet, ugyanis letették érte a 15 millió forintos óvadékot. A Legfőbb Ügyészség fellebezett a Kúriánál. Úgy tudni, azért, mert felmerült annak gyanúja, hogy a kapitány adatokat törölt a telefonjáról. Ám az ügyvédje szerint nem volt adatforgalom, és nem törölt adatokat.

A Hableány kiemelése Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azonban, ha igaz, hogy szelfiket készített az utasokkal, azoknak az ő telefonjaikon rajta kell lenniük. A Ripost megkereste a rendőrséget ezzel kapcsolatban, ám lapzártáig nem kaptak választ.

„Megkaptuk az ügy szakértői jelentéseit. A hatalmas szállodahajón a legmodernebb műszaki felszerelések voltak: a manőverezését radarok és fedélzeti kamerák segítették” – mondta a lapnak dr. Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég ügyvédje. Hozzátette: egy olyan műszerrel is rendelkezett, amely az autókban található parkolóradarokhoz hasonlóan jelzett, amikor valami túl közel került hozzá. Úgy tudni, ez ki volt kapcsolva a tragédia pillanatában, mert túl sűrűn jelzett volna a belvárosi hajóforgalom miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.