37 év után exhumálták egy meggyilkolt kislány testét Izraelben

elkövető Izrael exhumálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Exhumáltak Izraelben egy 37 éve meggyilkolt kislányt abban a reményben, hogy az új DNS-vizsgálati technikáknak köszönhetően az eltelt hosszú idő ellenére is azonosítani tudják az elkövetőt.

Exhumáltak egy 37 éve meggyilkolt kislányt Izraelben. A helyi médiajelentések szerint a felújított nyomozás "drámai fejleményt" hozott, az ügyben elrendelt hírzárlat miatt azonban egyelőre nem tudni közelebbit.

Exhumálták egy 37 éve meggyilkolt kislány maradványait - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A 12 éves Nava Elimeleh, egy család négy gyermeke közül a legkisebb, 1982-ben tűnt el, amikor barátnőjéhez ment a Tel-Aviv melletti Bat Jamba. Műanyag zacskóba bugyolált fejét és más testrészeit tíz nappal később találták meg a tengerparton.

A gyilkost a mai napig nem sikerült elfogni.

Az évek során több gyanúsítottat is letartóztattak, de senkire sem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot.
Az izraeli köztévé szerint a rendőrség abból indul ki, hogy a gyilkos ma 70 év körüli lehet, és még Izraelben él. Keresésén 100 nyomozó dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.