Időjárás: hidegfront hoz esőt és hideget hétvégére

Forrás: Shutterstock -
eső hidegfront időjárás Szél ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szabadtéri programot terveztél hétvégére, van egy rossz hírünk: jön az eső és hűvös lesz.

Igazi kellemetlen őszies hétvége várható, újabb hidegfront éri el ugyanis az országot: jön az eső és hűvös lesz. A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön még sok napsütésre számíthatunk, csak estefelé növekedhet a felhőzet, de csapadék nem lesz. Reggel 12, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet. Kellemes időnk lesz. Késő estétől megerősödik az északnyugati szél.

Pénteken viszont tovább növekszik a felhőzet, és nyugat felől egyre többfelé (leszámítva a keleti területeket) számíthatunk esőre, záporra. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hidegfronti hatás érvényesül. 20-25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Jobb lesz felkészülni a rossz időre Forrás: Shutterstock

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar. 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn borongós időre van kilátás, több helyen fordulhat elő eső, zápor. 16 és 24°C között valószínű a hőmérséklet délutánonként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.