napéjegyenlőség csillagászati ősz ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma van az őszi napéjegyenlőség, amivel hivatalosan is kezdetét veszi az ősz. A nappalok rövidülnek, az éjszakák hosszabbak és hűvösebbek lesznek.
Őszi táj Forrás: shutterstock.com

Szeptember 23-án, hétfőn 9.50-kor csillagászati értelemben is megkezdődött az ősz. Ekkortól egészen decemberig rövidülnek a nappalok, hosszabb ideig lesz sötét – írja a met.hu, akik arra is felhívják a figyelmet, hogy a mai nap ünnepnap. Legalábbis régen az volt. Őseink ilyenkor hálát adtak a természet bőkezű ajándékaiért, a termények sokaságáért. A Nap éppen 90 fok magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka is ugyanolyan hosszúságú ezen a napon.

Lecsapott Japánra a szezon 17. trópusi vihara: sokan megsérültekhttp://www.life.hu/news/20190922-lecsapott-japanra-a-szezon-17-tropusi-vihara-sokan-megserultek.htmlLecsapott Japánra a szezon 17. trópusi vihara, a Tapa, 19-en megsérültek, 300 légi járatot töröltek - számolt be vasárnap az NHK helyi közszolgálati televízió.News--Gyakori a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékeknélhttp://www.life.hu/news/20190921-gyakori-a-panasz-az-ujsaghirdetesek-alapjan-rendelt-termekeknel-fogyasztovedelem.htmlGyakran érkeznek panaszok a fogyasztóvédelemhez az újsághirdetések alapján rendelt termékek miatt - mondta Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. News--Időjárás: napsütéses hétvége után esős hétköznapok jönnek hidegfronnalhttp://www.life.hu/news/20190922-idojaras-napsuteses-hetvege-utan-esos-hetkoznapok-jonnek-hidegfronnal.htmlMa még ki lehet használni a jó időt, a jövő héten azonban már zordabb arcát mutatja az időjárás. News--Úgy gondolják, megoldották a Loch Ness-i szörny rejtélyéthttp://www.life.hu/news/20190920-ugy-gondoljak-megoldottak-a-loch-nessi-szorny-rejtelyet.htmlA Loch Ness-i szörnyről eddig úgy gondolták, valamilyen ősi tengeri hüllő lehetett, de most kiderült az igazság. NewsOrigoÁllandó fülgyulladás okozhatta a neandervölgyi ember kihalásáthttp://www.life.hu/news/20190920-allando-fulgyulladas-okozhatta-a-neandervolgyi-ember-kihalasat.htmlA neandervölgyi ember kihalása összefügghet azzal, hogy egész életében állandó fülgyulladás gyötörte a fülkürtök (vagy Eustach-kürt) felépítése miatt, amely hasonlít a mai gyermekek fülkürtjének szerkezetéhez - vélik amerikai kutatók, akiken először sikerült rekonstruálni neandervölgyi ember fülkürtjét.NewsOrigoMedvék törtek be egy erdélyi hotelbe, videó is készült rólahttp://www.life.hu/news/20190919-medvek-tortek-be-egy-erdelyi-hotelbe-video-is-keszult-rola.htmlMedvék törtek be egy hotelbe Erdélybe. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.