Kicsi az erkélyed? Íme, a legszuperebb helytakarékos ötletek

berendezés erkély helytakarékos ötlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kicsi az erkélyed, mégis szeretsz sok időt tölteni a szabadban? Kis helyen is kényelmesen elférsz, ha okosan rendezed be a balkonodat. Mutatunk néhány inspiráló ötletet.

1. Válassz többfunkciós bútorokat!

Ha nincs sok hely, érdemes olyan bútorokat választanod, amelyeket egyszerre több mindenre használhatsz, ha kell, pakolhatsz beléjük (elrejtheted bennük a székpárnákat vagy a növénygondozáshoz használatos eszközöket), vagy kényelmesen helyet foglalhatsz rajtuk. Ha olyan bútort választasz, aminek a hátfalán akasztók vannak, és a tetejére még pakolhatsz is, igazi főnyereménnyel lehetsz gazdagabb.

Forrás: IKEA

2. Mindent elnyel, mégsem foglal sok helyet

Jó megoldás lehet az is, ha olyan magas pakolószekrényt választasz, aminek a mélysége nem túl nagy. Ezekbe a bútorokba rengeteg minden belefér, mégsem foglalnak el sok helyet a hasznos alapterületből. A sok apróságot, kerti szerszámot mind elrejtheted egy ilyen bútordarabban, és így mindig rend lesz a legapróbb erkélyen is.

Forrás: IKEA

3. A konzolasztal igazi alapdarab egy szűk erkélyen

A kis erkélyek nagyágyúja: egy falra szerelhető, használaton kívül lecsukható konzolasztallal minden erkélytulajdonos boldog lesz. Ha kell, jó, hogy ott van, de ha éppen nincs szükség rá, nem foglal helyet.

Forrás: IKEA

4. Imádjuk az összecsukható bútorokat!

A konzolasztalhoz hasonlóan: ha éppen jó idő van, és szeretnénk egy pohár finom, pincehideg bort elkortyolni az erkélyen, jó, ha van egy asztalunk két székkel. De mi van akkor, ha kell a hely, mert mondjuk a felfújható kismedencét szeretnénk kitenni a nyári hőségben, hogy a kisbabánk pancsolhasson egy jó nagyot? Ha az erkélyt többféle tevékenységre használjátok, jó, ha beszereztek egy összecsukható bútorgarnitúrát, amit elő tudtok venni, ha kell, ha pedig helyre van szükség, eltehetitek.

Forrás: IKEA

5. Kényelem a köbön

A függőágytól sokan tartanak, aki viszont már kipróbálta, mindenképpen beszerez magának egyet. Ma már kapható függőszék két- vagy akár négyszemélyes verzióban is.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

Ha olyan virágládákat, cserepeket választasz, amelyeket az erkély korlátjára tudsz tenni, akkor még több helyed marad, miközben csodaszép növényekkel veszed körbe magad.

Nem volt időd a húsvéti készülődésre? Ünnepi dekorációs tippek az utolsó pillanatrahttp://www.life.hu/otthon/20150331-gyors-es-latvanyos-husveti-dekoracios-tippek-az-unnep-elotti-napokra.htmlBeszippantott magába az ünnepi készülődés mókuskereke? A sütés-főzés-takarítás kombó mellett gondolni sem tudsz a saját kezűleg készített húsvéti dekorációra? Nem kell aggódnod, az alábbiakban összeszedtünk neked néhány könnyen beszerezhető, sikkes és vicces húsvéti kiegészítőt, amelyekkel káprázatosan hangulatos dekorációt varázsolhatsz otthonodba.Otthon--Fukszia: csajos, divatos, őrülten szexi: így csempészd be az otthonodbahttp://www.life.hu/otthon/20150318-a-fukszia-szin-csajos-divatos-orulten-szexi-igy-csempeszd-be-az-otthonodba.htmlMerész, csajos, szexi: ez a szín egészen biztosan megosztja az embereket – van, aki sikítva menekül tőle, és van, akik bátran veszi magát körbe vele. Egy biztos: ezt a vidám színt nem lehet nem észrevenni. Így használd az otthonodban!OtthonOrigoTavaszi megújulás - a szobanövényeknek is!http://www.life.hu/otthon/20150331-tavaszi-megujulas-a-szobanovenyeknek-is-tanacsok-hogy-gyonyoruek-legyenek-a-novenyek-tavasszal.htmlUgye neked is ismerős az az érzés, amikor a zimankós tél elmúlásával tested-lelked szinte szomjazik a felöltődésre, új impulzusokra? Elsőre talán furcsán hangzik, de bizony szobanövényeid is érzékelik az évszakok változását és, ha továbbra is gyönyörködni szeretnél szépségükben, érdemes ezekben a hetekben az ő „lelkükkel”, vagyis inkább földjükkel is törődni kicsit.OtthonThinkstock2015 legcukibb húsvéti dekorációi - inspirálódj kedvedre!http://www.life.hu/otthon/20150308-2015-legcukibb-husveti-dekoracioi-inspiralodj-kedvedre.htmlHúsvétkor mindenki egy kicsit kicsinosítja az otthonát, és így várja a tavaszt (és persze a húsvéti nyulat).Otthon--Dobd fel az otthonod! – Látványos átalakulás fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150308-dobd-fel-az-otthonod-latvanyos-atalakulas-fillerekbol-tavaszra-dekoracioval.htmlTavasszal minden megújul, frissítsd fel kicsit a környezeted is. Íme, néhány trendi kiegészítő, amikkel újjávarázsolhatod a lakásod.Otthon--Takarítás környezetbarát módon – percek alatt, fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150308-takaritas-kornyezetbarat-modon-percek-alatt-fillerekbol-mososzodaval-boraxszal-goztisztitogeppel.htmlEgy környezet- és egészségtudatos ember takarítószerei környezetbarát vegyszerekből készülnek, de ez még nem elég! Ma már lehetőségünk van vegyszermentes takarításra is. Íme, néhány tipp ehhez.OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.