Te is utálsz vasalni? Könnyítsd meg az életed néhány egyszerű trükkel!

ruha házimunka vasalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajtogatod így, hajtogatod úgy, az a fránya gyűrődés csak ott marad; az a zabolátlan ingujj pedig mintha saját életre kelne. A vasalás bizony nem sok nő számára okoz örömet. Az alábbi leleményes trükkökkel azonban gyorsabban és hatékonyabban túl lehetsz eme utált elfoglaltságon.

Forró helyzet

Érdemes az alacsonyabb hőfokot bíró ruhákkal kezdened a vasalást, és szépen sorban haladni a forró vasalást tűrő anyagok felé. Így nem kell várakoznod arra, hogy a vasaló kihűljön, ezzel energiát, pénzt és időt is megtakaríthatsz. A pamutból készült ruhák eléggé strapabírók, vasald őket bátran magas hőfokon! A szintetikus anyagokkal és a selyemmel azonban már óvatosabban, ezeknek csakis alacsony hőfokon ess neki, a gyapjú pedig a közepeset szereti. A kifényesedés elkerülése végett vasald a ruhákat kifordítva, de tehetsz rájuk valamilyen anyagot is, például egy vékony törülközőt, ami megvédi a felszínüket.

Forrás: Thinkstock

Rezsicsökkentés házilag

Egy kis odafigyeléssel és hatékony vízhasználattal hetente akár több ezer forintot is spórolhatsz a vízszámládon. Kövesd tanácsainkat!

A méret a lényeg

A lepedőket, takaróhuzatokat vagy akár a nagyobb terítőket hajtsd ketté, vasald ki az egyik oldalukat, majd hajtsd ketté ismét, és jöhet a másik oldal. Ha végeztél velük, terítsd őket egy szék támlájára. Arra azért ügyelj, hogy a szék támlája ne legyen piszkos, nehogy összekend valamivel a frissen mosott és vasalt textíliákat.

Az idő pénz

A száraz ruhák vasalása igen időrabló elfoglaltság, és gyakran nem is túl hatékony, könnyen maradhatnak ugyanis gyűrődések az anyagon. Ha a vasalód esetleg nem gőzölős, akkor sem kell aggódnod! Szerezz egy virágpermetezőt, vagy ess neki a vasalásnak a teregetés után maximum egy órával, amikor még nyirkosak a ruhák. A nedves ruhákon a vasaló is könnyebben siklik, így nem kell nagy erőt kifejtened. Egyenletes, hosszú mozdulatokkal vasald a ruhát szárazra.

Valószínűleg neked sem a kedvenc programod a mikrohullámú sütő takarítása. Mutatunk azonban egy szuper trükköt, amivel könnyedén és gyorsan végezhetsz ezzel a nem túl népszerű tevékenységgel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.