Ezekben a szobákban születnek a világ legfontosabb döntései

szoba döntéshozó FIFA ENSZ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alábbi szobákba bizony nem sok ember kaphat bebocsátást - kifejezetten a világ legbefolyásosabb döntéshozóinak vannak ugyanis fönntartva. Most beleshetsz a kulisszák mögé, nézd meg hol tanácskozik például az ENSZ, vagy a FIFA.

1. Az ENSZ Közgyűléseinek helyet adó terem az ENSZ new yorki központjában található, 192 ország delegációjának képviselői szavaznak itt rendszeresen az ENSZ legfontosabb szabályairól, és feladatairól.

Forrás: AFP

2. Az ENSZ Gyámsági Tanácsa 1994 óta nem ülésezett ebben a teremben. A Gyámsági Tanács a volt gyarmati rendszer országainak második világháború utáni átalakulását felügyelte és miután célját elérte – bár hivatalosan ma is létezik - működését beszüntette.

Forrás: AFP

3. Az ENSZ genfi központjában található ez a hihetetlen különleges mennyezetű terem. A helyiség számos fontos tárgyalásnak szokott helyet adni, bár ilyen környezetben mi biztosan folyamatosan csak a plafont bámulnánk.

Forrás: AFP

4. A FIFA Végrehajtó Bizottsága ülésezik ebben a kissé barátságtalan teremben. A Végrehajtó Bizottság a FIFA fő döntéshozó szerve, amelynek tagjait a FIFA 209 tagjának képviselőiből álló éves kongresszus választja meg.

Forrás: Fifa

5. A Francia Kommunista Párt párizsi központjában található ez a tanácsterem. A 94 éves politikai párt befolyása napjainkra megkopott ugyan, de még mindig meghatározó erő a francia politikában.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.