Stílusok, trendek 2016-ban - Így csinosítsd idén otthonod

fashion week színek otthon rózsakvarc pantone stílus lakberendezés derűs kék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felgyorsult világunk stresszes mindennapjainak tökéletes ellenszere lehet a megnyugtató otthon. A Pantone ezt figyelembe véve hirdette meg idei trendszíneit, amelyek pszichológiailag kielégítik a nyugalom és biztonság utáni vágyunkat. 

A meleg, ölelő rózsakvarc és a hűvösebb, higgadt serenity, azaz derűs kék a rend és békesség harmóniáját teremtik meg, felhasználási lehetőségeiknek a szakértő szerint csak a képzelet szabhat határt.

Rózsakvarc fal és... Forrás: Press Loft
...derűs kék kanapé Forrás: iddesign.hu

Lakberendezés terén hasznos segítséget nyújt a Pantone évente megjelenő színpalettája, ami

idén először mindjárt két szín összhangját helyezte a trendek középpontjába.

A pasztellrózsaszín Rose Quartz és a púderes kék Serenity párosítása a nemek közti egyenlőség megtestesítője. Mivel a mai stresszes, rohanó világban a legtöbben a nyugalmat és a jóllétet keresik, ezért a barátságos, otthonosságot idéző színek egyre fontosabbak. Az idei kék pihenést, kikapcsolódást szimbolizál, a meleg rózsaszín árnyalattal együtt pedig rendet és nyugalmat áraszt" – kezdte Kaló-Délity Ágnes, egy exkluzív lakberendezési üzlet szakértője, aki elárulta, hogyan használhatjuk a színeket az otthonunkban.

Forrás: Press Loft

„Nappalinkban az elmúlt évek vonalainak tökéletes kiegészítése lehet az idei két trendszín. Egy sötét- vagy világosszürke kanapé mellett jól mutat egy halványrózsaszín fotel, de a hasonló színű díszpárnákkal is ügyesen lágyíthatjuk nappalink összképét. A Rose Quartz kiválóan kombinálható arany luxusbútorokkal is. A Serenityt fehérrel kombinálhatjuk, és könnyen kiegészíthetjük geometriai mintás párnával, szőnyeggel"

– árulta el a szakértő, aki a konyhát illetően is adott az idei trendhez illeszkedő tippeket. „Itt a Serenity alkalmazható könnyebben – egy fehér konyhában jól mutatnak a halványkék kiegészítők, például tálalók, csempe. Ha inkább a rózsaszín felé hajlunk, akkor natúr vagy fehér asztal mellett jól párosíthatjuk ezt a színt is például márványmintás tányérral, edényalátéttel" – tette hozzá Ágnes.

Forrás: Press Loft

A rózsaszínt hálószobánk falszíneként is bátran ajánlja, semlegesebb természetes falszín esetén pedig a derűs kék ágynemű, ágytakaró vagy díszpárnák is stílusosak lehetnek. Az idei két trendszín együttes használata sem elképzelhetetlen Ágnes szerint – ez esetben a főbb bútorok maradjanak áramvonalasak, és ne vigyük túlzásba a stílusok összekeverését sem.

Forrás: Press Loft

A szakértő elmondta: 2016-ban a modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításakor ugyan az egyszerű színsémák – például a rózsakvarc és a derűs kék kettőse, vagy épp a fekete-fehér – uralkodnak, de mellettük

az év legnépszerűbb kombinációja a türkiz és réz lesz.

Türkiz kanapé rézkiegészítőkkel, stílusos egyensúly Forrás: iddesign.hu

A sárgaréz, réz, az arany és a rose gold előtérben marad a fürdőszobai és konyhai kiegészítők esetében is" – avatott be Kaló-Délity Ágnes, aki szerint a belsőépítészeti főbb trendek akár évekig is meghatározóak maradhatnak, így akár a rózsakvarc és a derűs kék formabontó kettősével is hosszú távra tervezhetünk.

Vidámság és kreativitás - Készíts napsugártükröt!http://www.life.hu/otthon/20160204-csorba-anita-tertervezo-napsugar-tukrot-keszit.htmlSzeretnéd vidámabban tölteni a hétköznapokat? Csorba Anita, tértervező most egy olyan kreatív ötletet mutat be, ami nem csak az alkotás alatt ad neked pozitív energiát, hanem otthonodat is vidámsággal tölti majd meg. Készíts velünk napsugártükröt! Otthon--A falu, amit halálra ítéltekhttp://www.life.hu/otthon/20160202-kayakoy-a-torok-szellemfalu.htmlSzáz évvel ezelőtt még egy élettel teli kisváros volt, ma már csak egy domboldalnyi roskadozó, üres ház árválkodik a helyén. A törökországi Kayaköy szinte pillanatok alatt vált szellemfaluvá. Otthon--Álomotthonok – Idilli luxus Óbudánhttp://www.life.hu/otthon/20160201-alomotthonok-szen-molnar-tamas-belsoepitesz-obudai-projektje.htmlFiatalos, modern, stílusos – ilyen egy igazi álomotthon! Sorozatunk következő részében egy óbudai panorámás családi ház kulisszái mögé lestünk be Szén Molnár Tamás belsőépítész segítségével. Otthon--Mosó Masa tuti praktikáihttp://www.life.hu/otthon/20160129-tippek-praktikak-mosashoz.htmlKinek van kedve hétköznapokon, munkából hazaesve, fáradtan, stresszesen nekiállni szennyest válogatni, mosógépet megpakolni, aztán pedig - ez a legrosszabb - teregetni? A mosásfetisisztákon kívül valószínűleg nem sok embernek. Viszont hétvégén már nincs mese, mosni kell. Na de nem mindegy, hogy hogyan. Íme, néhány jó tanács, amellyel te is megkönnyítheted az életed. Otthon--Az 51 milliárdos gettó - Szocsi, a sivár szellemvároshttp://www.life.hu/otthon/20160127-mindenidok-legdragabb-olimpiaja-szocsiban-a-pusztulas-szelen.htmlSzocsi évek óta volt már Vlagyimir Putyin egyik kedvenc üdülőhelye, nem meglepő hát, hogy az orosz elnök ebbe a Fekete-tenger partján elterülő városba álmodta meg az első orosz téli olimpiát. Az álma teljesült is, nem akármilyen módon: a XXII. téli játékok minden idők legdrágább - nem mellékesen pedig legkorruptabb - olimpiája volt. Otthon--Álomotthonok - Így készül egy vérbeli üzletasszony dizájnos luxuslakásahttp://www.life.hu/otthon/20160118-alomotthonok-doro-judit-belsoepitesz-munkaja.htmlNeked csak annyi a feladatod, hogy elmondd, milyennek szeretnéd látni az otthonod – a megbízott belsőépítész vagy lakberendező pedig megoldások, lehetőségek garmadájával halmoz majd el. De vajon miként is dolgozik egy hazai szakember, és milyen projektek kerülnek ki a kezeik alól? Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.