Kórház az enyészet szélén - Horrorfilmbe illő fotók

Fotó: Shane Thoms -
Japán elhagyatott kórház elhagyott helyek félelmetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Shane Thoms fotósorozata láttán a hideg futkos az ember hátán. A tokiói fotós egy elhagyott japán orvosi rendelőt derített fel fényképezőgépe segítségével. Az eredmény egyszerre lett hátborzongató és bámulatos.

Az egykori orvosi rendelő a Tocsigi prefektúra egy elhagyatott vidékén található, a kíváncsi szemek elől sűrű lombok és burjánzó cserjék rejtik el.

Fotó: Shane Thoms

A rendelőt több évtizede elhagyták már, ajtajai viszont tárva-nyitva vannak, így Thoms bármiféle nehézség nélkül meg tudta közelíteni az épületet. Amint belépett a rendelő bejárati ajtaján, a hajdani váróban találta magát: az üres recepciós pult körül japán magazinok, könyvek és betegkártyák hevertek.

Fotó: Shane Thoms

Továbbmenve, a különböző szobákba érve a fotós egy valódi időutazáson ment keresztül. Az egyik helyiség például telis-tele volt felbontatlan gyógyszerekkel és fiókokban sorakozó rozsdás orvosi eszközökkel.

Fotó: Shane Thoms

A berendezések és különböző tárgyak olyan hatást keltettek, mintha az itt dolgozó orvosok és a gyógyításra váró betegek egyik pillanatról a másikra semmivé lettek volna. Nem maradt más hátra belőlük, csak egy letűnt kor porlepte emlékei.

Fotó: Shane Thoms

Thoms leghátborzongatóbb élménye az egykori műtő feltérképezése volt: a helyiség közepén árválkodó rozsdás műtőasztal egy horrorfilmben is tökéletesen megállná a helyét.

Fotó: Shane Thoms

Az elhagyott kórházzal kapcsolatban Shane Thoms egy kis kutatást is végzett: a klinikát valószínűleg valamikor az első világháború idején nyitották meg, a 40-es, 50-es években azonban már be is fejezte a működését. Hogy mi történhetett, hova tűntek az orvosok, és miért hagyták, hogy az épületen az enyészet legyen úrrá?

Fotó: Shane Thoms

Ezekre a kérdésekre nem talált választ.

Fotó: Shane Thoms

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.