A babaszoba kialakítása - Babaágy trendek

babaszoba babaágy csecsemő kiságy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A babaszoba kialakítása nem könnyű feladat. Egyrészt meg kell hagyni a saját autonómáját, másrészt érdemes a lakás alapkoncepciójába illeszkedően megtervezni. Most a legfontosabb elemével fogunk foglalkozni, a babaággyal. El se hinnéd, mennyire befolyásolja a szoba összképét, illetve ennek kiválasztásával kell kezdeni a babaszoba kialakítását.

A hagyomány jegyében

Az állítható magasságú rácsos kiságy az abszolút alap verzió, igen kedvező áron tudsz venni. Sőt, akár a Te régi babaágyadat felújítva is használhatod. Ez adja a legszabadabb tervezési lehetőséget, lényegében bármilyen stílushoz remekül passzol; akár átfestéssel, akár a stílushoz tartozó rácsvédővel.

Az állítható magasságú rácsos kiságy az abszolút alap verzió Forrás: Pressloft

A ringatás mestere, a bölcső

Egyre többen térnek vissza a bölcső használatához. Egyrészt a kisbaba számára rendkívül megnyugtató a ringatózás közbeni elalvás, másrészt a bölcső gyönyörű, igazi dísze a szobának. Ebből is vannak már modernebb kivitelezésűek, de igazán míves vonalúakat is könnyen lehet találni. A bölcsőt nem muszáj a gyerekszobára korlátozni, ha a nappaliban vagy a hálószobában elég hely van a számára, plusz lehetőségként, másodlagos kiságyként is funkcionálhat. Egy merev vonalvezetésű szobában, igazi felüdülés egy habos-babos bölcső.

A ringatás mestere, a bölcső Forrás: Pressloft

Lucy Liu játszószobát rendezett be fiának

A híres amerikai színésznő úgy döntött, fia már elég nagy ahhoz, hogy saját játszószobát kapjon. Ám nem az IKEA-ba rohant, pár kimondhatatlan nevű bútorért, inkább designer segítségét kérte; közösen pedig egy csodálatos teret alakítottak ki, mely remekül illeszkedik a felnőtt enteriőrhöz. Nézd meg!

Egyben minden

Manapság a legnépszerűbb kiságy az, amely egybe van építve a pelenkázóval és kvázi egy fiókos szekrénnyel. Valóban nagyon praktikus – többsége később kisgyerekággyá alakítható át -, azonban a térben való elhelyezés szempontjából igen rugalmatlan. Míg az előző kettő térben is működik – egy nagyobb babaszobában -, addig az ilyen nagy ágyakat csak fal mellé lehet tenni.

Manapság a legnépszerűbb kiságy az, amely egybe van építve a pelenkázóval és kvázi egy fiókos szekrénnyel Forrás: Pressloft

Extravagáns külcsín

Díszes ívű, hold, léggömb alakú kiságyakat, csak olyan szobába érdemes venni, amely önmagában véve letisztult stílusú. Ha sok a forma, sok az erős szín, akkor nem fog érvényesülni a különleges kiságy.

Díszes ívű, hold, léggömb alakú kiságyakat, csak olyan szobába érdemes venni, amely önmagában véve letisztult stílusú Forrás: Pressloft

Praktikus megjelenés

Szinte az összes babaágy típusból ki lehet hozni a tipikus kiscsajos vonalat. Elég hozzá egy baldachin, pár fodor, rózsaszín-fehér színkombináció. Az ágysátor egyébként kifejezetten hasznos, akár kisfiúknak is érdemes az ágyára tenni, mivel nappali alvásnál nem kell feltétlen besötétíteni a szobában, hiszen kellemesen felfogja a fényt, főként, ha sötétebb anyagú.

1. Pelenkázós babaágy KIKA 84.900 forint 2. Bölcső Mini Manó 36.990 forint 3. Kiságy mamas&papas 185.690 forint 4. Kiságy Brendon 203.990 forint 5. Rácsos ágy fiókkal IKEA 49.990 forint 6. Bölcső Faktúra 7. Rácsos ágy IKEA 10.990 forint Forrás: Life.hu

Cikksorozatunk következő részében, a babaszoba színeivel, mintáival fogunk foglalkozni.

Óriás papírvirágok – Csináld magad nyár végi lakásdíszhttp://www.life.hu/otthon/20170829-orias-papirviragok-csinald-magad-nyar-vegi-lakasdisz-diy-otletek.htmlVége a nyárnak, de az otthonodban még nem kell ezt érezned! Készíts csodaszép és igen dekoratív hatalmas virágokat, használd kedvedre, és élvezd az üde hangulatot még hosszú heteken, akár hónapokon át! Otthon--A hónap színe a kardinálpiros – Így használd a lakberendezésben!http://www.life.hu/otthon/20170826-a-honap-szine-a-kardinalpiros-igy-hasznald-a-lakberendezesben.htmlA piros a szenvedély, a tűz és a szerelem színe, ám sok esetben kapcsolják össze negatív tartalmú fogalmakkal, mint a háború, düh, vagy a veszély. A kardinálpiros, a vörös egyfajta narancsos árnyalata, mely erőteljes, mégis lágyan simul otthonod stílusába. OtthonOrigoLakberendezési tippek a könyvek szerelmeseinekhttp://www.life.hu/otthon/20170825-lakberendezesi-tippek-a-konyvek-szerelmeseinek-konyvespolc.htmlAnnak ellenére, hogy digitális korban élünk – az e-book egyre népszerűbb -, semmi sem hasonlítható a polcokon sorakozó könyvek látványához. A tudás, a történetek, a romantika szinte átsugárzik a kötött papírlapokból. Egyszerre ad egyfajta békés és intellektuális légkört a szobának. A több falat átfogó könyvespolcok túlmutatnak a praktikumon. Most feltárjuk a különböző stílusú szobákat a könyvek szerelmeseinek. Otthon--4 csodálatos természeti kincs, amely visszaköszön a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170825-4-csodalatos-termeszeti-kincs-inspiracio-a-lakberendezesben.htmlA világ rengeteg mesés tájjal kecsegtet, de ezek közül a legtöbb elérhetetlen marad. Ezen segítünk most; olyan lélegzetelállító természeti kincseket mutatunk, amelyek egyben kitűnő inspirációval is szolgálhatnak otthonod felfrissítéséhez. OtthonOrigoÚjítsd meg otthonod! - Tapétázási ötletek, tippekhttp://www.life.hu/otthon/20170818-ujitsd-meg-otthonod-tapetazasi-otletek-tippek.htmlA tapéta remek lehetőség az otthonod megújítására. Sokan úgy vélik, hogy a falakat lefesteni egyszerűbb feladat, de ez egyrészt nem mindig igaz, másrészt olyan drasztikus változást nem tudsz vele elérni. Megmutatjuk, hogy miként a legegyszerűbb tapétázni, és természetesen ötletekkel is szolgálunk. OtthonOrigo5 szín a lakberendezésben, mely boldogsággal tölti meg otthonodhttp://www.life.hu/otthon/20170808-5-szin-a-lakberendezesben-boldogsaggal-tolti-meg-otthonod-lakasod.htmlMár tudjuk, hogy a színek befolyásolhatják a hangulatot, és tükrözik a személyiséget, de amikor a lakberendezésről van szó, Te tudod, hogy melyek az öröm és a boldogság színei? Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.