5 szín a lakberendezésben, mely boldogsággal tölti meg otthonod

boldogság otthon szín lakberendezés lakás
Már tudjuk, hogy a színek befolyásolhatják a hangulatot, és tükrözik a személyiséget, de amikor a lakberendezésről van szó, Te tudod, hogy melyek az öröm és a boldogság színei?

Mutatjuk azt az 5 színt, ami fokozza a hangulatot és segíti a boldog otthoni légkör megteremtését.

1. Sárga

A boldogság, a barátság, a kreativitás, valamint a napfény színe. A szerotonin, vagyis a boldogsághormon szintjét növeli, így tudományos szempontból is ez a legjobb szín az öröm megéléséhez. Világos, sötétebb, nagyobb felületen, vagy részletekben megbújva, a sárga bárhol és bármilyen formájában használható otthonodban, ám a legjobb helye mégis a hálószobában és fürdőszobában van.

A sárga a boldogság, a barátság, a kreativitás, valamint a napfény színe Forrás: valsparpaint.com

Tipp: A sárgát könnyű túlhangsúlyozni, ezért érdemes valami semlegesebb színnel, például szürkével párosítani.

2. Zöld

Augusztus színe a tengerzöld, mely felszínre hozza a benned rejlő harmóniát. A zöld „utánozza" a természetet, lágyabb formáiban nyugtató hatással bír, amely segíti a koncentrációt és a relaxációt, ugyanakkor a béke hangulata megelégedett boldogsággal is jár. A megfelelő árnyalatok használatával otthonodat átjárja a természetesség, a letisztultság érzése.

A zöld „utánozza" a természetet, lágyabb formáiban nyugtató hatással bír, amely segíti a koncentrációt és a relaxációt Forrás: valsparpaint.com

Tipp: Használd a kerted, az ablakodból látszódó fák zöld színét, így engedve közel a kinti világot.

3. Kék

Az óceán vadsága és szabadsága rejlik benne, az élettel teli öröm. A kék nyugtató, nyugodt szín, amely még a merész formáiban is hasznosnak bizonyul az elme és a test számára. Az optimizmus hivatalos színe is a kék egyik árnyalata. A hűséget és a bizalmat jelképezi, akik kéket választanak magabiztosak és megbízhatóak. Az emberek termékenyebbek, éberebbek egy kék szobában, megszűnik a frusztráció bennük.

A kékben az óceán vadsága és szabadsága rejlik benne, az élettel teli öröm Forrás: Danetti

Tipp: Használd a kéket meleg árnyalatokkal, hogy ne legyen túl „hideg" a szoba.

Szín Múzeum - Fotók

A Color Factory lényegében egy hatalmas művészeti installáció, amely egy 2 emeletes épületben, 1200 négyzetméteren terül el, San Francisco belvárosában. Minden szobában új, színes élményben lesz része az idelátogatóknak, melyeket a világ minden tájáról érkező művészek alkottak meg. Nézd meg Te is!

4. Rózsaszín

A rózsaszín a szerető, kedves és nagylelkű emberek választása. A halvány árnyalatai a melegséget és az érzékenységet tükrözik, a romantika és az érzékiség színei. A rózsaszín szórakoztató, energikus, vidám, inspiráló szín, mely a nappaliban, étkezőben és a hálószobában adja át igazán a benne rejlő lehetőségeket.

A rózsaszín szórakoztató, energikus, vidám, inspiráló szín Forrás: valsparpaint.com

Tipp: A rózsaszín kis tér érzetét keltheti, így a legjobban a nagy ablakokkal rendelkező szobákban, világos enteriőrben érzi jól magát.

5. Piros

A piros merész és magabiztos árnyalat, a tanulmányok azt bizonyítják, hogy növeli a pulzusszámot és erős érzelmeket képes kiváltani, így ideális az energetikus lakástulajdonosoknak, akik szeretik megélni a dolgokat. A piros a figyelmet és a vágyat jelképezi, az optimizmus, a bizalom és a vitalitás szimbóluma. A lakásokban használt piros kellemes és barátságos helyet biztosít.

A piros merész és magabiztos árnyalat, növeli a pulzusszámot és erős érzelmeket képes kiváltani Forrás: valsparpaint.com

Tipp: A piros lehet intenzitását érdemes megtörni, hogy ne forduljon át negatív érzésekbe.

Rózsaminta a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170727-rozsaminta-a-lakberendezesben-vintage.htmlA rózsaminta lehet romantikus, elegáns, femme fatale, csajos...számtalan formában és színben használhatod otthonod díszítésére. Keverheted más stílusokkal, de vigyázz, mert nem mindegy, hogy ezt miként teszed! Segítünk, hogy az arányokat meg tudd tartani.Otthon--Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigo9 monokróm, ám korántsem egysíkú enteriőr a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20170714-9-monokrom-egyszinu-enterior-a-vilagbol.htmlA monokróm, azaz egyszínű enteriőrök viszonylagosan újnak számítanak. Ezt a stílust követve, a lakberendezés cseppet sem válik könnyebbé, sőt. A monokróm lakberendezés során egy, maximum két színt követhetünk – ebből pedig az egyik a fekete vagy a fehér kell hogy legyen. A formákkal és a meghatározott szín árnyalataival lehet játszani. Nem is gondolnánk, hogy ebből a stílusból milyen csodák születnek – persze akad 1-2 kivétel is. Otthon--Megérkeztek a 2018-as év lakberendezési színpalettái!http://www.life.hu/otthon/20170620-megerkeztek-a-2018-as-ev-lakberendezesi-szinpalettai.htmlHivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók. Otthon--Virágdíszek az otthonodba, a nyári csillagjegyek nyománhttp://www.life.hu/otthon/20170712-viragdiszek-az-otthonodba-lakasba-a-nyari-horoszkopok-jegyeben.htmlA nyár arról szól, hogy mindent kényelmesebben és könnyedebben közelítünk meg, több pozitív energiát engedünk be az életünkbe. Ebben szeretnénk most segíteni neked az adott nyári csillagjegyek által ihletett, csodaszép és üde virágkompozíciókkal, amelyekkel az év legfelszabadultabb évszakát ünnepelheted otthon. OtthonOrigoÁlomotthonok – Átalakítottak egy furgont, és azzal járják a világothttp://www.life.hu/otthon/20170626-alomotthonok-atalakitottak-egy-furgont-es-azzal-jarjak-a-vilagot.htmlIdőnként mind ábrándozunk egy kötöttségektől mentes életről, amiben nem kell munkába járni, nincsenek idegesítő szomszédok, nem kell a lakáshitellel foglalkozni, csupán élvezni az életet, és mindig ott ébredni, ahol épp kedvünk tartja. Egy angol férfi ezt megvalósította, nem is akárhogy. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.