A mesékből lépett elő ez a lenyűgöző üvegház - Fachwerk ház

Forrás: artconcepthouse.eu -
praktikusotthon2017 Ráth Gábor Fachwerk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mesékben üveghegy szerepel, de a valóságban egy üvegház hozza el a csodavilágot. A tervezője és építője Ráth Gábor, aki még Németországban szeretett bele a Fachwerk házakba. Az övé volt az első ilyen jellegű ingatlan hazánkban.

Mind ábrándozunk kényelmes és élhető terekről, privát szféráról, ugyanakkor szeretnénk csodás kilátást és rengeteg természetes fényt. Nos, ha eddig azt gondoltad, hogy ezek nem valósulhatnak meg egy házban, akkor erre most rácáfolunk.

Íme a Fachwerk ház, ami a kényelmes és élhető tereket ötvözi a csodás kilátással és a rengeteg természetes fénnyel Forrás: artconcepthouse.eu

A természetben és a természettel együtt

A budai hegyekben megbúvó ház homlokzata az épület legszembetűnőbb része; az egész szinte teljesen üveg, aminek köszönhetően a kilátás bentről pazar, de az ingatlan tökéletes elhelyezésének hála, a kíváncsi szemek előtt minden rejtve marad. A tervező tulajdonos számára alapvető szempont volt, hogy „egybeolvadjon" a kint és a bent. A fény átjárja a házat, épp úgy, ahogy az évszakok színei és hangulatai.

Felemelő érzés lehet egy dolgos nap után ide hazatérni. A kertkapun kívül hagyva a stresszt, és élvezni, ahogy a természet átölel.

A fény átjárja a házat, épp úgy, ahogy az évszakok színei és hangulatai Forrás: artconcepthouse.eu

Az ördög a részletekben rejlik

Ennek a favázas háznak az építésekor a legkorszerűbb építész-technológiai eljárásokat alkalmazták. A szerkezet vázát adó gerendák rétegragasztott épületfából készültek, rozsdamentes acélcsavarokkal az összeillesztési pontokon.

A tetőszerkezet vastag hőszigetelésének is köszönhetően a 130 négyzetméteres lakótér rezsiköltsége igen alacsony.

A hatalmas, speciális gázzal töltött, betörésbiztos üvegek és a ház tájolása, valamint a tetőtúlnyúlás remek kombinációt jelent a nyári és téli napsugárzás hasznosításához, valamint gátolja az esetleges túlmelegedést.

Egy Fachwerk ház egyszerre rendkívül energiahatékony és gyors kivitelezésű. Az engedélyezés és a tervek elkészülte után, már akár 3 hónappal később a kezébe kaphatja a kulcsokat a megrendelő.

/1412/_vegh2014122165755

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.