Álomotthonok - Isabelle d’Ornano grófnő eklektikus párizsi lakása

otthon okoslotto2017 grófnő álomotthon lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Quai d'Orsay-n, azaz a Szajna bal partján lévő nívós rakparton található az a csodálatos épület, melyben ezer és ezer dolog talál egymásra, annak ellenére, hogy különböző korokból származnak. Egy modern grófnő lakása, valóban igazi álomotthon.

A különböző évszázadokból származó tárgyak és műtárgyak együtt élnek. A színek, minták és formák rengetegében azonban egy percre sem érezzük elveszve magunkat. A hangsúly a kényelmen és a meghitt beszélgetéseken van.

Isabelle d'Ornano grófnő a 750 millió dolláros Sisley Paris kozmetikai cég társtulajdonosa. Korábban férjével, Hubert d'Ornano gróffal, ma pedig gyermekeivel irányítja a céget.

Isabelle d’Ornano grófnő Forrás: Cyrill Matter

A grófnő a lakás belső tereinek megálmodásakor a Rothschild és Vanderbilts család kedvenc dekoratőrével, Henri Samuellel dolgozott együtt. Azóta ugyan történt kisebb-nagyobb változtatás, de vannak dolgok, amik a kezdetektől fogva jelen vannak a lakás enteriőrében. Ilyen például a kézzel készített Atelier Braquenié szőnyeg.

A szalon padlózatán a kézzel készített Atelier Braquenié szőnyeg Forrás: Cyrill Matter

Jean-François Fourtou csigái

Fourtou-nak annyira tetszett az ötletet, hogy nem csupán a falra, hanem a mennyezetre is tett a különleges csigáiból. A grófnő elmondta, hogy ezt nagyon szórakoztatónak találta, mivel a mennyezetek nagyon fontosak számára.

Ebben a gyönyörű otthonban nagyon fontos a múlt. Rengeteg fénykép lóg a falakon, kap helyet komódokon, párkányokon. Szinte megelevenedik a történelem.

/1709/Isabe2017925132538

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.