Rémisztő szellemvárosok és elhagyott épületek – 3. rész

Forrás: www.eyeoncolombia.wordpress.com -
öngyilkos öngyilkosság szellem elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhagyott gyárépületek és hoteleknél kevesebb rémisztő dolgot tudunk elképzelni. Talán a víz alatti városban való barangolás felvehetné velük a versenyt, búvárruhában és elemlámpával. Korábban már írtunk félelmetes helyekről, most következzen a sorozat harmadik része.

Víz alatti város Shichengben - Kína

Ha tudsz búvárkodni, akkor semmi sem akadályozhat meg abban, hogy meglátogasd ezt a körülbelül 1340 éves elhagyott kínai várost. A kínai "Atlantisz" nagyon jó állapotban van, köszönhetőn annak, hogy csupán pár évtizede került víz alá, 1959-ben a Xin'an vízerőmű építése során.

IM Cooling Tower - Belgium

Ez a mohafedte, elhagyott erőmű a belgiumi Charleroi-térség fő villamosenergia-forrása volt. Egy környezeti jelentés azonban megállapította, hogy az üzem felelős Belgium széndioxid-kibocsátásának 10%-áért. Így hivatalosan 2007-ben bezárták. Az épület belseje épp olyan, mint egy elhagyott idegen űrhajó.

IM Cooling Tower - Belgium Fotó: Lennart Tange

Domino Cukorgyár - USA

A Domino Cukorfinomító az 1800-as évek végén épült Brooklynban. Akár napi 1,3 millió kilogramm cukrot is termelt. Jó ideje azonban már üresen áll, de már elkészültek a tervek a lakóházzá való átalakításáról.

Domino Cukorgyár - USA Forrás: AFP

Hotel del Salto - Kolumbia

A hotel 1923-ban épült, a festői Tequendama vízesés mellett. Miután megállapították, hogy a folyó szennyezett, a szállodai foglalások drámaian lecsökkentek. Így a hotel szép lassan tönkrement, és bezárta kapuit. Többen állítják, hogy működése alatt sokan lettek itt öngyilkosok, és a szellemük azóta is ott kísért.

Hotel del Salto - Kolumbia Forrás: www.eyeoncolombia.wordpress.com
Belépni tilos! - Helyek, ahová az életben nem fogsz eljutni http://www.life.hu/otthon/20171114-belepni-tilos-helyek-ahova-az-eletben-nem-fogsz-eljutni-coca-cola-oroszorszag-hegy.htmlAz ember felfedezte csodálatos bolygónk szinte minden sarkát, de vannak helyek, melyekre „halandó" sosem juthat el. Ezek közül szemezgetünk most. Jól nézd meg a képeket, mert közelebb úgysem fogsz hozzájuk kerülni! Otthon--Laknál olyan házban, ahol minden legóból van? - Most ingyen kipróbálhatod!http://www.life.hu/otthon/20171107-laknal-lego-hazban-nyeremenyjatek-daniai-lego-house.htmlA legó megunhatatlan, időtálló és korosztálytól függetlenül mindenki imádja. Ki ne szeretne hát nyerni egy éjszakát a legújabb Lego House-ba? A dániai Billundban található csodálatos ház, már kívülről is lenyűgöző, hát még a belső terei. Elég, ha szabadjára engeded a fantáziádat, és máris a tiéd lehet egy ingyen éjszaka 4 fő részére. Otthon--A világ legdrágább lakosztálya - Közel 10 évnyi fizetés egy éjszakáérthttp://www.life.hu/otthon/20171102-a-vilag-legdragabb-szallodai-lakosztalya-genf-hotel-president-wilson.htmlAzt gondolod, hogy jártál már luxusszállodában? Ne hidd! Hogy mi a fényűzés, azt most itt tudhatod meg! Buja és őrült élményre invitálunk, melyért csupán 80 000 dollárt kell fizetned éjszakánként. Otthon--Séta az elhagyott Ellinikon nemzetközi repülőtéren: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20171027-seta-az-elhagyott-atheni-nemzetkozi-repuloteren-gorogorszag-athen.htmlAz Ellinikon nemzetközi repülőtér 1938-tól 2001-ig működött, Athéntól 7 km-re. Szerepét az Elefthériosz Venizélosz nemzetközi repülőtér vette át. A bezárása óta egyes részeit a 2004-es nyári olimpián - kenu/ kajak-szlalom, hoki, baseball és softball - használták, de azóta évről évre egyre romosabb. Otthon--Az Alien atyja, H. R.Giger biomechanikus bútoraihttp://www.life.hu/otthon/20171024-az-alien-atyja-h-r-giger-biomechanikus-butorai-lakberendezes.htmlÉrdekes, amikor egy film hatására kezdenek el bútorokat tervezni, de a most bemutatott művész esetében ez nem teljesen helytálló megállapítás. H. R. Giger már jóval az Alien-filmek megszületése előtt kacérkodott a biomechanikus szürrealizmussal, ennek köszönhetően figyelt fel rá Ridley Scott, és kérte fel a már említett film látványvilágának megteremtésére. Annyira ismertté vált ezáltal, hogy sokan csupán az Alien atyjaként tartják számon, de ennél sokkal többet adott nekünk. OtthonOrigoBuborékház az Azúr-parton, avagy a híres divatmágus, Pierre Cardin villájahttp://www.life.hu/otthon/20171022-buborekhaz-az-azurparton-pierre-cardin-villaja-le-palais-bulles-cote-dazur.htmlA Le Palais Bulles egy magyar származású építész műalkotása. Antti Lovag 1975-1989 között dolgozott ezen az egyedülálló házon, mely mást jelent akkori és mostani tulajdonosának. A buborékvilla csodás helyen épült, a Côte d'Azur egy sziklás részén, a tenger felett terül el ez a minden szempontból hihetetlen ingatlan. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.