Buborékház az Azúr-parton, avagy a híres divatmágus, Pierre Cardin villája

buborékház Le Palais Bulles Cote d' Azur Pierre Cardin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Le Palais Bulles egy magyar származású építész műalkotása. Antti Lovag 1975-1989 között dolgozott ezen az egyedülálló házon, mely mást jelent akkori és mostani tulajdonosának. A buborékvilla csodás helyen épült, a Côte d'Azur egy sziklás részén, a tenger felett terül el ez a minden szempontból hihetetlen ingatlan.

Antti Lovag Budapesten született 1920-ban. Annak ellenére, hogy anyja finn, apja pedig orosz volt, ő mégis magyarnak tartotta magát. Kevesen tudják, hogy nem ez volt az első buborékház, amit tervezett. Még 1967-ben kezdett bele a Gaudet ház terveibe, mely közel 30 évig épült, és 1998-ban műemlékké nyilvánította a francia kormány.

Pierre Bernard kérte fel az építészt egy múltba visszanéző otthon megtervezésére, mely az ősi, barlanglakó énünket volt hivatott előhívni. Ezzel szemben a második és jelenlegi tulajdonosa, Pierre Cardin egy női testet lát benne – az egyik lakosztály például a megtermékenyítés témakörében került berendezésre és díszítésre. Állítja, hogy az egyenes vonalak már a múlté, a jövő a gömbölyded formákban van.

A buborékház az ősi, barlanglakó énünket volt hivatott előhívni Forrás: AFP

A híres divattervező a társasági élet központjává tette házát, melyben többek között rendeztek már divatbemutatót is, de számos divatfotón is szerepel.

A ház 1200 négyzetmétere rengetek meghökkentő dolgot rejt; 350 fős rendezvényterem, panorámatársalgó, 28 szoba és 10 lakosztály, melyek mindegyikét kortárs alkotók munkái díszítik - Jerome Tisserand, Daniel You, Chauvin vagy épp Patrice Breteau.

A ház 350 fős rendezvényteremét, panorámatársalgóját, 28 szobáját és 10 lakosztályát mind kortárs alkotók munkái díszítik Forrás: AFP

A házban nincs egyetlen egy egyenes vonal sem, minden fal, minden ablak görbül. A kertben medence, tavak, formára vágott sövények növelik a luxust. Sőt, még egy amfiteátrum – igen, jól olvasod! – is helyet kapott, mely akár 500 ember befogadására is képes.

Pierre Cardin 1992 óta élvezi ennek az ingatlannak az atmoszféráját, nemrég pedig úgy döntött, megválik tőle. Így vált a buborékvilla Európa második legdrágább házává, a maga 385 millió eurós árával.

/1710/Bubor20171024113424

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.