Ezeket a hibákat NE kövesd el az otthonodban! - Lejárt lakberendezési trendek

szocreál szekrény otthon csipketerítő nipp lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azzal, ha visszanyúlsz a múltba, és pár elemet a modernkori környezetbe átültetsz, szuper összhatást érhetsz el. Ám, ha túlzásba esel, az bizony visszaüthet. Van pár elem, ami a megfelelő designba beépíthető, de vannak, melyeket egy életre el kellene felejteni a lakberendezésben.

Dédmamás design

A csipketerítő funkciója nulla, ellenben kimondottan régimódi hatást kelt. Természetesen egy bohém, vagy épp barokk stílusú lakásban ma is lehet helye, ha a megfelelőt választod. A színes virághímzések helyett, tedd le voksodat az egyszínű mellett. Egy-két kiemelt részen találd meg a csipketerítők helyét - komód, kisasztal... stb. -, és lehetőség szerint ne díszítsd tovább az adott részt.

A csipketerítő funkciója nulla, ellenben kimondottan régimódi hatást kelt Forrás: Vatera

A fentivel ellentétben a nippek valóban csak porfogók, amennyiben nem drága műalkotások. A sima porcelán se fia, se borja csecsebecséket – ha nem társul melléjük érzelmi töltet – inkább ne sorakoztasd fel a lakásodban, pláne ne alakíts ki számukra egy külön kis szentélyt, ahol naponta kétszer is kell port törölgetned.

A nippek valóban csak porfogók Forrás: Vatera

A vitrines szekrénysorok, azaz a tipikus nipptartók ideje is leáldozott. Az otthonod nem kiállító terem, de ha mégis szeretnél valamit a figyelem középpontjába helyezni, és egyszerre megóvni, vannak már remek üvegfalú, beépített spotokkal megvilágított szekrénykék is.

A vitrines szekrények felett is eljárt az idő Forrás: Vatera

Szocreál visszhang

A minimalista stílus már a legtöbb bútor összeállításba beitta magát. A szemünk sem kívánja a faltól falig érő nagybútort, mely ormótlan, és igencsak keresztbe tesz a levegős hatásnak. Tehát egy szekrénysor se kisebb szobába, se lakásba, sőt, egyáltalán sehová sem való már.

A faltól falig érő szekrénysor igencsak keresztbe tesz a levegős hatásnak Forrás: Vatera

A padlószőnyeget is hagyd a szállodákra. Kicsit sem praktikus és a takarítás szempontjából se a legjobb választás. Ha teheted, szedd fel és helyette válassz parkettát, laminált padlót vagy valamilyen hidegburkolatot. Szőnyegekből sem kell az egész területet befedőt beszerezned, ha szép a padlózat, egy-két közepes méretű darab is megteszi.

A padlószőnyeg takarítás szempontjából nem a legjobb választás, a poratkák kedvenc búvóhelye Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.