Zsíros haj: rosszat teszünk, ha naponta mossuk?

Forrás: Shutterstock -
hajápolás hajmosás legenda zsíros haj
Kevés jobb érzés van a frissen mosott hajnál, ám vannak, akik ezt sajnos nem élvezhetik sokáig. Ők azok, akiknek a tincsei már a hajmosás másnapján újra bezsírosodnak. Érdemes ilyenkor a hajkoronát újra megtisztítani?

Sokan vannak, akik szinte minden nap hajat mosnak, mert úgy érzik, a tincseik nagyon gyorsan zsírosodnak. Vajon jót tesznek ezzel? Sokszor hallottuk már, hogy a gyakori mosástól csak gyorsabban zsírosodik a haj. Ez valóban így van, vagy legenda? 

Zsírosabb lesz a haj, ha minden nap megmossuk? 

A válasz egyszerű: nem! A fejbőr olyan, mint az arcbőr, mindkettőt rendszeresen és kíméletesen kell tisztítani. Fontos, hogy ezt a megfelelő módon tegyük. Próbáljuk meg kerülni az illatosított samponokat, mert ezek a fejbőrön és az arcbőrön is irritációt okozhatnak. Szakértők szerint az is legenda, hogy segíthet a zsírosodáson, ha megvárunk egy öntisztulást. A fokozott környezetszennyezés miatt a fejbőrön is felhalmozódnak oda nem való részecskék, ezeket el kell távolítani.

Mit kezdhetünk a gyorsan zsírosodó hajjal?

Nagyon fontos, hogy a fejbőrt alaposan megtisztítsuk, ezért javasolt a kétszeri hajmosás. Első alkalommal a fejbőrön felhalmozódott szennyeződéseket lazítjuk fel, a második mosás pedig eltávolítja ezeket. Samponnal csak a fejbőrt dörzsöljük be, ellenkező esetben a hajvégek kiszáradhatnak. 
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.