Ashton Kutcher Gisele Bündchen Kate Hudson sztárok Gwyneth Paltrow magazin Matt Damon Jennifer Aniston dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dohányzást már több megbetegedéssel kapcsolatban összefüggésbe hozták, amelyek között a következők szerepelnek: rák, szívbetegségek, stroke, diabétesz, gyomorrendellenességek. Azt talán csak kevés rajongó tudja, hogy a sztárok közül néhányan láncdohányos hírében álltak.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston Forrás: Getta Images/FilmMagic/Axelle/Bauer-Griffin

A gyönyörű színésznő nagyon sokáig láncdohányos volt, míg végül 2007-ben végleg megszabadult káros szenvedélyétől. Úgy gondolja, hogy mindezt a jógának köszönheti. Azóta egészségesen étkezik, és szervezete regenerálódni tudott a dohányfüst okozta megterhelés után, és ma már koffeint sem fogyaszt.

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen Forrás: Getty Images/Jamie Mccarthy

Gisele Bündchen brazil modell elmondása alapján azért dohányzott, mert szerette volna megőrizni vékony alakját, és ezt a pótcselekvést alkalmazta evés helyett és a stressz feldolgozására. 2003-ban azonban véget vetett ennek a rossz szokásának, és az egészséges étkezést választotta. A későbbiekben felszaladt rá néhány plusz kiló, ám alakja így is tökéletes. Korábban azt nyilatkozta, örül annak, hogy végre tisztán, mindenféle függőségtől mentesen élhet, példát mutatva ezáltal a rajongóinak.

Matt Damon

Matt Damon Forrás: Getty Images/WireImage/Dominique Charriau

Matt Damon nagyon sokat cigarettázott, és emiatt nem nagyon akart összejönni a baba. Ekkor az orvosok életmódváltást javasoltak neki, és hogy mindenképpen tegye le a cigit. A színész megfogadta orvosai tanácsát és végleg megszabadult káros szenvedélyétől. Ahogy abbahagyta a dohányzást, már érkeztek is a gyerkekek. A színész bevallotta, hogy magától nem lett volna ereje leszokni, de hipnózisban sikerült neki, és három alkalom után végleg eldobta a cigarettát.

Kate Hudson

Kate Hudson Forrás: AFP/Miguel Medina

A szőke színésznőről talán kevesen gondolnák, de egykor ő is a cigifüst megszállottja volt. Mára ez már teljesen megváltozott, de korábban nem kis botrányt okozott azzal, hogy több olyan fotót is láthattunk róla, ahol babapocakkal is rágyújtott. Végül azonban a terhessége ébresztette rá, hogy mielőbb le kéne tennie a cigit. Kate Hudsont a végén már az őrületbe kergette a dohányfüst, hiszen büdös volt a haja, a ruhái, és emiatt eltávolodott a családjától is.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher Forrás: Getty Images for WeWork/Michael Kovac

A színész saját bevallása szerint 40 szál cigarettát szívott el egy nap. Végül azonban sokadik nekifutásra sikerült letennie a cigit egy könyv segítségével. Erről a könyvről annyit kell tudni, hogy időnként megengedi az olvasónak, hogy rágyújtson. Aston Kutcherre akkora hatással volt ez az olvasmány, hogy mire a könyv végére ért, sikerült teljesen megszabadulnia a dohányfüsttől.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow Forrás: Getty Images/Pascal Le Segretain

A csodaszép színésznő ma már nagyon figyel a saját és családja egészségre, ám korántsem volt ez mindig így. Saját bevallása szerint korábban napi két doboz cigarettát is elszívott. Az első figyelmeztető jel akkor érkezett, amikor 2002-ben rákbetegség következtében elvesztette az édesapját. A terhessége volt az, amely viszont a következő intő jel volt a színésznő számára, aki ezután egyik napról a másikra megszabadult a cigarettától. Ma már odafigyel az egészségére, és mindent megtesz annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzon.

Ez is érdekelhet: Sztárok, akik végleg leszámoltak az alkohol okozta függőségükkel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.