III. Károly király megtörte a csendet: szívhez szóló szavakkal mondott köszönetet

III. Károly, Károly király
Forrás: AFP/Jane Barlow -
levél köszönet rák III. Károly király
III. Károly király levélben köszönte meg azt sok-sok támogatást, amit a rákdiagnózisa óta kapott az emberektől. Az uralkodó betegségét február elején közölte a palota, de azt nem osztották meg, hogy pontosan milyen rákkal küzd a király.

A brit uralkodó megható levelet írt, amelyben megköszöni az embereknek a "sok támogató üzenetet és jókívánságot", amelyet az elmúlt napokban kapott.

A levélben, amelyet  a királyi család honlapján és az X - korábbi nevén Twitter - közösségi oldalon osztottak meg, Károly király a következőket írta: "Szeretném kifejezni szívből jövő köszönetemet a sok támogató üzenetért és jókívánságért, amelyet az elmúlt napokban kaptam. Ahogy azt mindenki, akit érintett a rák, tudja, 

az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást.

 Hasonlóan bátorító hallani, hogy a saját diagnózisom megosztása hogyan segítette elő a közvélemény megértését, és hogyan világított rá mindazon szervezetek munkájára, amelyek a rákbetegeket és családtagjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és a nagyvilágban. Az ő fáradhatatlan gondoskodásuk és odaadásuk iránti életre szóló csodálatom még nagyobb a személyes tapasztalatomnak köszönhetően" - üzente Károly. 

A palota február 5-én közölte a hírt a király rákdiagnózisáról, azt ugyan nem árulták el, hogy milyen rákja van a Károlynak, de azt tisztázták, hogy nem prosztatarákról van szó. Egy szakértő azonban megosztotta, hogy valószínűleg mivel is küzd a király, aki már az első kezeléseit meg is kapta. Habár a hírek szerint jól van, a rajongók aggódnak, főleg azért, mert Harry herceg azonnal repülőre ült a hír hallatán és úgy vélik, ezt nem tette volna meg, ha Károly állapota nem lenne komoly. 

Kiderült az igazi ok: ezért nem találkozott Harry és Vilmos

Harry herceg rövid látogatást tett Angliában, hogy támogassa édesapját, ám a két testvér nem találkozott egymással. A királyi családdal foglalkozó szerkesztő, Matt Wilkinson elárulta, hogy Harry és Vilmos miért nem használták ki az alkalmat, és beszéltek egymással személyesen. Részletekért kattints ide.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.