Pénzhiány miatt nem csináltatta meg a melleit és ma már örül neki

Elizabeth Banks
AFP - AFP
Elizabeth Banks színésznő rendező születésnap
Kényszerből vette fel a nevét, a férje hatására vallást cserél, és rendezőként is egyre sikeresebb. Félszázadik születésnapját ünnepli a hollywoodi sztárszínésznő, Elizabeth Banks, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

Kényszerből vette fel a nevét

Eredetileg Elizabeth Maresal Mitchell néven anyakönyvezték. Amikor elkezdte a színészi pályafutását, akkor szembesült vele, hogy már dolgozik a szakmában egy Elizabeth Mitchell, így az ilyenkor szokásos módi szerint neki kellett új művésznevet választania. Ez lett a Banks, amit hasraütés-szerűen választott ki, a felmenői és ismerősei között senki sem viselte ezt a nevet. A színésznő azonban úgy érezte, valamiért illik hozzá.


Igazi vidéki lány

Egy Massachusetts állambeli kisváros, Pittsfield szülötte, és saját elmondása szerint igazi régivágású ír katolikus famíliában nőtt fel. A családjában ő szerzett először diplomát, az édesapja gyári munkásként, az édesanyja banki alkalmazottként dolgozott.


Pénzhiány miatt nem csináltatta meg a melleit

Amikor elkezdte a színészi karrierjét, az első ügynöke azt javasolta neki, hogy nagyobbíttassa meg a melleit. Utólag nagyon hálás a sorsnak, hogy akkoriban nem volt elég pénze a műtétre, így maradt a természetes vonalainál.


Pornós filmben kapta az első főszerepét

Néhány apróbb filmes munka után az első jelentősebb szerepeit a Sam Raimi-féle Pókember-filmekben és a 40 éves szűzben kapta, de még ekkor is csak epizódszereplőként. Az első igazi főszerepét a Zack és Miri pornót forgat című komédia hozta el, amiben amatőr pornókészítői karrierbe vágó lányt alakított Seth Rogen oldalán.
 


Az egyetemi szerelméhez ment hozzá

2003 óta él házasságban a sportújságíró Max Handelmannal, akitől két fia is született. A kapcsolatuk azonban sokkal régebb óta tart, az esküvő előtt 11 évig jártak együtt, és még az egyetemen ismerkedtek meg, rögtön az első napon.

Los Angeles Premiere Of Columbia Pictures' 'Charlie's Angels'
Elizabeth Banks, Max Handelman
Forrás: NurPhoto via AFP/USA


Vallást cserélt

A férje hatására áttért a zsidó vallásra, így tudott hagyományos esküvőjük is lenni. De nem csak a szertartás kedvéért választotta a judaizmust, a mindennapokban is igyekszik megélni azt.


A sport a hobbija

Gyerekkora óta állandó része az életének a sport, diákként a baseballt és a lovaglást versenyszerűen is űzte, családanyaként már inkább csak karbantartó testedzésre van ideje. Nézni is szereti a sportokat, és a virtuális fantasy football az egyik kedvelt játéka.


A kamera másik oldalán is sikeres

Egy ideje már nem csak színésznőként, de filmrendezőként is építi a karrierjét. A Pitch Perfect – Tökéletes hang első részében még csak szerepelt, a második filmet viszont már ő is dirigálta. Azóta a Charlie angyalai és a Kokainmedve fűződik a nevéhez rendezőként, és már ismert a következő projektje is: a The Greater Good-ban az X-akták egyfajta komédiaverzióját fogja elkészíteni.
 


Mesterséges intelligencia veszi át a helyét

Legutóbb A Beanie-buborék című filmben láthatták őt a nézők, legközelebb pedig csak hallani fogják, A Flinstone-család újraélesztett animációs sorozatának egyik szinkronhangjaként. Majd érkezik a Dreamquil című filmje, amiben egy olyan nőt alakít, akinek a helyét a nyaralása alatt átveszi egy mesterséges intelligencia.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.