Hivatalos iratokból derült ki: Harry herceg már nem tekinti otthonának Angliát

harry herceg
Getty Images - Kym Illman
brit királyi család Meghan Markle Egyesült Államok Harry herceg
Négy éve már, hogy Harry herceg elhagyta Angliát és kilépett a királyi család kötelékéből. Azóta az Egyesült Államokban él családjával. Bár a britek bíznak abban, hogy Harry egyszer visszatér és rendezni tudja kapcsolatát az édesapjával és a testvérével, most azonban kiderült, hogy ő nem egészen így gondolja.

Sajtóértesülések szerint Harry megváltoztatta a lakóhelyét, végleg áttette székhelyét az Egyesült Államokba. A herceg az általa alapított Travalyst nevű ökoturisztikai nonprofit szervezetével kapcsolatban nyújtott be kérelmet a Companies House-hoz (hivatalos szerv Angliában, amely a korlátolt felelősségű társaságok alapításával, fenntartásával és megszüntetésével foglalkozik - a szerk.), az iratokon pedig már az szerepel, hogy a lakóhelye az Egyesült Államok. Amikor a herceg négy évvel ezelőtt elindította a projektet, az iratokon még az szerepelt, hogy Angliában lakik. A lakhelyváltoztatást dátumakén 2023. június 29. szerepel, az utolsó napok egyike, amikor Harry és Meghan Angliában járt, mielőtt visszaadták volna a kulcsokat a Frogmore Cottage-hoz, ami otthonukként szolgált.

The Duke & Duchess Of Sussex Visit Sussex, Meghan Markle, Harry herceg
Harryék négy éve léptek ki a brit királyi család kötelékéből
Forrás: Getty Images

Károly király tavaly márciusban kérte meg kisebbik fiát és Meghan Markle-t, hogy ürítsék ki egykori házukat, amit a néhai királynő adományozott nekik 2018-ban, miután összeházasodtak. Harry a költözés óta csak rövidke látogatásokat tett az Egyesült Királyságba. Várhatóan a jövő hónapban utazik oda ismét, hogy a Szent Pál-székesegyházban tartott istentiszteleten megünnepelje az Invictus Games 10. évfordulóját. Emiatt újra fellebbezett a Legfelsőbb Bíróságon, hogy megkapja a királyi család tagjainak járó védelmet, de elutasították.

Katalin hercegné és Vilmos herceg nemrégiben erőfeszítéseket tett arra, hogy rendezze kapcsolatát a sussexi hercegnével és herceggel, azaz Harryékkel. Tom Quinn királyi író szerint azonban Meghan még nem áll készen arra, hogy elássa a csatabárdot, feltételekhez kötötte a békülést

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.