Károly nem volt boldog az ünnepségétől: ebben csalódott, de nagyot

Trooping the Colour Károly király nem lóháton érkezett
PA Images via Getty Images/Trooping the Colour - Yui Mok - PA Images
hagyomány csalódás Trooping the Colour III. Károly király
Kénytelen volt változtatni az uralkodó az idei Trooping the Colouron, amitől nem volt boldog. Károly király csalódott, hogy nem követhette a hagyományokat.

Az idei Trooping the Colour ünnepség nagy figyelmet kapott főleg azért, mert Katalin hercegné betegsége bejelentése óta először jelent meg a nyilvánosság előtt. És habár minden a tervek szerint alakult, Károly király mégis kissé csalódott, mert nem követhette a hagyományokat.

'Trooping the Colour' ceremony is held in London for the King's Birthday, Károly király
Károly király számára nem úgy alakult az ünnepség, ahogy tervezte
Forrás: Anadolu via Getty Images/'Trooping the Colour' 

Károly királynak szakítania kellett egy hagyománnyal

Grant Harrold volt királyi komornyik és királyi kommentátor úgy véli, hogy annak ellenére, hogy élvezte a nyilvános megjelenést, Károly király "csalódottságot" érezhetett amiatt, hogy nem lóháton vett részt az ünnepségen. Károly, akinél februárban rákot diagnosztizáltak, kénytelen volt lemondani erről a szokásról. 

"A királyok a múltban mindig lóháton ültek, így el tudom képzelni, hogy Károly is követni akarta volna ezt a példát - lehet, hogy az elkövetkező években ennek eredményeképpen ismét lóhátra vált, majd kiderül"

 - mondta a szakértő, aki emlékeztetett bennünket arra, hogy a királynő 1986-ban, 60 éves korában váltott át lovaskocsira, Károly pedig már 75 éves. 

Princess of Wales Kate Middleton appears in public for the first time in months Károly király hintóval érkezett
Károly király hintóval érkezett
Forrás: Anadolu via Getty Images

"Lényegesen idősebb, mint a királynő volt, amikor váltott - hogy ez egy normális és szándékos lépés-e a kora miatt, az könnyen lehet, de ő nagyon hagyománytisztelő" - tette hozzá a szakértő.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.