pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reggeli rohanás a gyerek iskolájába, idegesítő dugó a tömegközlekedésnél, egy napkezdeti stresszes prezentáció, délután hosszú, izzasztó meetingek, újabb rohanás a gyerekkel és bevásárlás, nehéz csomagok, kimerültség. Ugye nem ismeretlenek ezek az izzasztó helyzetek? Sokunknak megoldhatatlan problémának tűnik, hogy üdék és frissek maradjunk a nap végére. Dr. Stehlich Gábor bőrgyógyász, a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének képviselője szerint minden a megfelelő izzadásgátlásban rejlik.

A verejtékezés testünk természetes folyamata, amely fontos szerepet tölt be a test optimális hőháztartásának fenntartásában. Normál esetben napi fél-egy liter közötti folyadékot is elpárologtathat a szervezetünk, de ez a mennyiség sport, magas hőmérséklet, stresszes helyzetek hatására akár a többszörösére is emelkedhet. A bőrben található verejtékmirigyek száma 2-5 millió között van, az izzadás mértéke ezek számától is függ. A verejtékmirigyeknek kétféle típusát különböztetjük meg, az úgynevezett ekkrin mirigyek a szimpatikus idegrendszer szabályozása alatt állnak, míg az apokrin mirigyeket a hormonális rendszer irányítja. Előbbiek főként a tenyéren és a talpon, valamint az arcon és a hajtöveknél találhatóak, és nagyrészt színtelen és szagtalan, magas víztartalmú váladékot termelnek. A másik típusú verejtékmirigy többek között a nemi szervek, az emlő és a hónalj területén helyezkedik el nagyobb számban. Ezek a serdülőkor idején aktivizálódnak, majd az öregkor beköszöntével működésük csökken. Cseppszerű, erősebb szagú váladékot termelnek, amelyet a szőrtüszők nyílásához vezetnek ki. Amennyiben ez a váladék sokáig a bőrfelszínen marad, akkor elindulhat a verejték bőrbaktériumok általi bomlása, ezáltal kellemetlen szag alakulhat ki - fejtette ki Dr. Stehlich Gábor, bőrgyógyász. A hónalj környékén különösen kellemetlen tünetek jelentkezhetnek fokozott igénybevétel, stresszes helyzetek, hő hatására. A hőháztartás szabályozásában az egész testünk részt vesz, és annak ellenére, hogy a figyelmet leginkább a hónalj vonzza, ez a terület csak minimális mértékben biztosítja szervezetünk hűtését.


A fokozott izzadásnak számtalan oka lehet, leggyakrabban magas hőmérséklet, fizikai aktivitás és stressz hatására fokozódik, ugyanakkor a folyamatos - látható ok nélküli izzadás - akár betegség tünete is lehet. A bőrgyógyász szerint ilyen esetekben érdemes orvoshoz fordulni, hogy megszüntessék a kiváltó okokat. Azonban az egészséges, természetes izzadás is okozhat kellemetlen tüneteket a munkahelyen, vendégségben, egy izgalmas szituációban, éppen emiatt a legtöbben a hónalj izzadását szeretnénk megakadályozni. A nők többsége hosszú ideig keresi azt a készítményt, amely megfelelő védelmet biztosít. A különböző deók a kellemetlen szagok elfedésével segítenek, az izzadásgátlók emellett csökkentik a hónaljnál képződő verejték mennyiségét. A Rexona Maximum Protection nagy hatékonyságú izzadásgátló úgynevezett TriSolidTM technológiával készült, megbízható védelmet nyújt a verejtékezés ellen, felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal és bőrápoló összetevőt is tartalmaz. Az új Rexona Maximum Protection az engedélyezett maximális mennyiségű izzadásgátló hatóanyagot tartalmazza, és kétszer erősebb* védelmet biztosít (a Rexona Crystal izzadásgátló dezodorokhoz képest), így ezzel a megduplázott hatékonysággal akár 48 órán keresztül biztosítja a megfelelő védelmet.

További információ a Rexona alábbi oldalain:
rexona.hu/maximum-protection
facebook.com/rexona.hu

*kétszer erősebb a Rexona Crystal izzadásgátló dezodorokhoz képest

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.