gyermekvállalás családtervezés szex védekezés férfi férfi egészség szexualitás egészség fogamzásgátlás felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tényleg visszatartják a férfi fogamzásgátlókat? című cikkünkben azt írtuk, a teremtés koronái már a gondolattól is hidegrázást kapnak, hogy lenyeljenek egy olyan bogyót, amelyet egereken teszteltek, és amik valamilyen formában kárt tehetnek tökéletes spermáikban. Most ezzel kapcsolatos pasivélemények következnek.

Ha forgalmaznának Magyarországon a női tablettához hasonló férfi fogamzásgátlót, elképzelhetőnek tartod, hogy beszedd?

Forrás: Thinkstock

Béci, 26, sofőr:

"Persze, ha nincs komoly vagy veszélyes mellékhatása. A férfiak számára elérhető fogamzásgátló módszerek palettája egyébként is elég szűkös. Leginkább csak az óvszer van, ami nagyon sokat von le az együttlétek élvezetéből."

Tibi, 28, rendezvényszervező:

"Simán el tudnám képzelni. Ha működne, egyértelmű, hogy bevállalnám."

Mely mellékhatásoktól tartasz leginkább?

Béci:

"Impotencia, sterilitás, elnőiesedés, rák, depresszió, letargia és csökkent szexuális vágy."

Tibi:

"A legjobban? Attól, hogy nem működik."

Szívesen vállalnád fel a kapcsolatodban a családalapítás, és így a védekezés teljes irányítását? Vagy helyénvalónak érzed, hogy a tablettával jelenleg a nők tartják a kezükben ezt a kérdést?

Forrás: Thinkstock

Lóránt ,30, színész:

"Szerintem ezt a kérdést csak közösen, teljes egyetértésben szabad meghozni, és akkor mindegy, hogy ki szedi a tablettát. Ha csak az egyik fél döntésén múlik, akkor az biztos, hogy kényszerré válik a másik számára."

Márk, 25, orvostanhallgató:

"Persze, természetes, hogy átvállalnám az irányítást és a felelősséget. Nincs azzal sem bajom, hogy jelenleg a nőknél van a labda. Valójában már ez épp akkora rizikó, ha a csaj akar gyereket, a srác meg nem."

Gondolod, hogy a nők önként, nyugodt szívvel kiengednék a kezükből ennek irányítását, és rábíznák a védekezés kérdését a férfiakra?

Zalán, 29, tanácsadó:

"Szerintem a nők egy része nem tenné, de egy másik része szívesen lemondana a fogamzásgátló szedéséről és az ezzel járó problémákról. Egy tartós kapcsolatban élő monogám lány számára, aki bízik a partnerében, ez egy jó alternatíva lehet. A pasizós/csajozós fiatalok esetében pedig, akik nem egy fix partnerrel élik a nemi életüket, nem lenne baj, ha a férfiak is védekezhetnének. És itt a hangsúly az is-en van!"
Egyáltalán nincs egyenlőség a nemek közötthttp://www.life.hu/szeress/20140116-beyonce-knowles-carter-cikket-irt-a-the-shriver-report-magazinba-az-egyenjogusagrol.htmlA Juliette társaság: Agy - mint első számú erogén zónahttp://www.life.hu/szeress/20140114-sasha-grey-a-juliette-tarsasag-cimu-elso-regenyenek-konyvkritikaja.htmlMár Angliában a légszexbajnokság - Ide is elér?http://www.life.hu/szeress/20140113-world-air-sex-championships-legszexbajnoksagot-tartottak-angliaban.htmlAz orgazmuskészség a pasiknál alap, nőknél nemhttp://www.life.hu/szeress/20140110-gyori-szilvia-szexualpszichologus-ir-az-orgazmuskeszseg-kialakulasarol.htmlKarácsonyszinglik: akiket a szeretet ünnepén dobtakhttp://www.life.hu/szeress/20140110-frei-tamas-bejegyzese-kapcsan-vizsgaljuk-miert-szakitunk-karacsonykor.htmlFérfivélemény: Ezért nem kéne nekem diplomás nőhttp://www.life.hu/szeress/20140110-diplomas-tarskereses-hany-diploma-kell-a-szerelemhez-ferfiak-valaszoltak.htmlTényleg visszatartják a férfi fogamzásgátlókat?http://www.life.hu/szeress/20140109-miert-tartjak-vissza-a-ferfi-fogamzasgatlokat-miert-nincsen-tabletta-ferfiak-szamara.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.