A konyha ördöge - Nem járok vissza az átalakított éttermekbe

Forrás: TV2 -
étterem Bereznay Tamás A konyha ördöge
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ön kíváncsi lenne, hogy A konyha ördöge, Bereznay Tamás által átalakított éttermek vajon megfogadták-e a sztárséf tanácsait? Mi igen, de az meglepett, hogy Bereznay nem tartja a kapcsolatot a legtöbb, megmentett vendéglátó egységgel.

25 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött igyekezett újból életet varázsolni a szebb napokat megélt, mára viszont agonizáló éttermekbe Bereznay Tamás. Beszólt, kritizált, műnövényeket dobot ki, száműzte a levesport a konyhákból, és szállóigévé tette a „leveske" kifejezést. Jókat nevettünk a szerencsétlenkedő, de a szakmából megélni kívánó vendéglátósokon, akik gyakran szakmai végzettség nélkül üzemeltetnek éttermet vagy dolgoznak a konyhában.

Forrás: TV2

„Olyan sokan képzelik azt magukról, hogy értenek a vendéglátáshoz, pedig a tapasztalat azt mutatja, hogy nem, és ez itthon általános probléma. A műsor során számos olyan dologgal találkoztam, amit nem hittem volna el, ha nekem meséli valaki. Sok mindent láttam, sok hibás dolgot, működést kijavítottam, de nem tudom, hogy ezek azóta is úgy maradtak- e, ahogyan a forgatás végén hagytam. Nem járok vissza az általam átalakított éttermekbe, van egy pár hely, akikkel tartom a kapcsolatot, tudok róluk mindent. Azok, akik tényleg jól akarnak működni, és megfogadták a tanácsaimat, azokkal szívesen konzultálok a műsor után is. Ők jó benyomást tettek rám, emberileg is megérintettek, és fejlődni szeretnének. Érdekes észrevétel, de inkább a vidéki vendéglátósok fogadták meg a tanácsaimat. Többen is azt hiszik, hogy még mindig 1980 van, pedig azóta eltelt 35 év, sok minden változott a vendéglátásban, a gasztronómiában. Abból nem lehet már megélni, amivel 20 évvel ezelőtt jól kerestek. Annak ellenére, hogy többeket egyszerűen csak felráztam Csipkerózsika-álmukból, a műsor után lepergett róluk mindaz, amiben segíteni szerettem volna ahhoz, hogy hosszabb távon is jól működjenek” - összegezte Bereznay, aki nagyon megnézi, hogy hová megy be enni.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Igyekszem olyan helyen enni, ahol ismerem a séfet. Tudatosan indulok el étkezni, attól függően, milyen típusú ételt kívánok éppen, olyan helyet keresek meg. Ezt a szakmát csak úgy lehet csinálni, hogy szívből szeretik, és nem kizárólag egy munkának, megélhetési forrásnak tekintik.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.