Schobert Lara lova soha többé nem versenyezhet

terápia törés Schobert Lara verseny láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet teljes a boldogsága Schobert Larának, hisz hiába állt lábra ismét Herceg nevű lova, nagyon valószínű, hogy versenyezni nem fog többet.

Karácsonykor érkezett a Schobert családhoz a szomorú hír. Eltört Lara lovának lába, ami nagyon szomorú perceket okozott számukra, hiszen a kislány és Herceg nevű lova között nagyon szoros kötelék alakult ki.

Forrás: Facebook/ Schobert Norbi

Fenn állt annak is a veszélye, hogy az állat elpusztul, de szerencsére az első műtét jól sikerült. Réka néhány nappal ezelőtt számolt be arról, hogy újabb operáció vár Hercegre, és kérte követőit, hogy gondoljanak az állatra. A támasztó sínt távolították el a ló lábából, és habár az első terheléses próba kockázatos lehet, Hercegnek remekül sikerült vennie ezt az akadályt - írja a Blikk.

Forrás: Facebook/Rubint Réka oldala

“Elég egy rossz mozdulat, és az első terheléssel azonnal újra eltörhet a frissen összeforrt csont, nagyon idegesek voltunk” - mondta Réka a lapnak, majd hozzátette, hogy Herceg óvatosan és szépen felállt, azonban nem teljesen felhőtlen az örömük.

“Herceg versenyló volt, ugró ló, de a sportkarrierjének ezennel vége. Az összeforrt rész merev, nem tudná tompítani a földre érkezést, esélytelen, hogy valaha újra versenyezzenek Larával” – vallotta be Réka.

Forrás: Facebook/ Rubint Réka

Herceg viszont így egy sokkal nemesebb feladatot láthat el, terápiás ló lesz belőle, aki beteg gyerekeken fog segíteni. Réka szerint a sors akarta ezt a balesetet, hiszen a lovuk sokkal többre hivatott a versenyzésnél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.