színésznő film szerep prostituált Pokorny Lia Kút (film)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország egyik legnépszerűbb színésznője merész szerepre vállalkozott: következő filmjében egy prostituáltat alakít. Persze ne egyszerűsítsük le ennyire ezt a történetet, hiszen a történet lényege nem is maga szex, hanem az élettel járó kemény feladatok. A szerepről és kicsit a magánéletről is szó esett a legutóbbi beszélgetésünk során.

Kérlek, mesélj a karakteredről. Milyen nő igazából Vera?

Az ő karaktere a legidősebb az összes lány közül. Vera amellett, hogy prostituáltként dolgozik, egy kisfiú édesanyja. Egy megfáradt asszony, akinek az arcán már meglátszik annak a nyoma, amit a munkája és az azzal járó életmód hagyott rajta. Ezek a lányok olyan "hivatást" választottak maguknak, amely valamilyen módon felemészti őket. A filmből ki fog derülni a nézők számára, hogy sikerül-e Verának kiszakadni ebből a mókuskerékből. A filmben egy kiégett nő lett belőlem, aki menekülne.

Forrás: Vertigo Média

Mennyire kaptál szabad kezet a rendezőtől?

Gigor Attila fejében komplett kép élt arról, hogyan épül fel a karakterem. Számtalan instrukciót kaptam, de persze én is átgondoltam a szerepet. Minden munka kezdete előtt átgondolja a színész, hogy vajon ő mit tud hozzátenni az aktuális karakteréhez, és aztán ezt átbeszéli a rendezővel.

Fontos számomra, hogy mindegyik szerepet magamból is felépítsem,

hogy hozzátegyek valamit, ami újdonság lehet, amitől kézzelfoghatóbbá válhat a néző számára.

Beszéltél prostituáltakkal a film kapcsán?

Nem, de nem is merült fel. Viszont néhány filmből és irodalmi alkotásból annyit le lehet szűrni, hogy milyen lehet egy ilyen nő lelkiállapota. Ebben az esetben azzal a tudattal kellett eljátszani Verát, hogy a szakmájában dolgozó nő naponta akár 15 férfival is közösül.

Forrás: Vertigo Média

Véleményed szerint mi játszódhat le egy prostituált fejében?

Ha csak a szerepemből indulok ki, akkor is elmondható, hogy ezek a nők nagyon sok mindenről lemondtak az életükben. 45 évesen én azzal a gondolattal játszottam el, hogy vajon mit jelenthet egy nőnek, hogy ennyi idősen kiégett, és sokkal idősebbnek néz ki, mint a legtöbb kortársa.

Találtál hasonlóságot Vera és magad között?

Ő teljesen más ember, mint én. Számomra mindig is fontos volt a szépség és a tisztaság iránti vágy.

Nem hiszek a hazug életben, a hazugságot mindig is gyökeresen irtottam a magánéletemből.

Fontos szabály számomra, hogy saját magammal szemben is őszinte maradjak. Persze az ember néha belegondol abba, hogy másképp is alakulhatott volna az élete, de az ilyen szerepek mindig helyre ráznak.

Forrás: Vertigo Média

Hamarosan te is megnézheted a mozikban

Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él, és a tranzitmegállóban semmi nem hívja fel a lányokra a figyelmet. A gengszter megtartotta a kúton dolgozó öreg alkoholistát, Istvánt, és két-három hetente a töltőállomás érintésével indítja útnak külföldre a kis háremét. A forró nyári semmittevésbe váratlanul toppan be István rég nem látott fia, akit az anyja hagy hátra a megdöbbent férfinak.

Gigor Attila új filmje, a Kút szeptember 22-től látható a mozikban.

Mi lehet a menekülőút egy prostituált számára?

Ezeket a nőket valaki vagy valami szorongatja, amitől minél előbb meg kell szabadulniuk. Én is voltam ilyen helyzetben, bár nem hasonló témában. A film nemcsak a prostitúcióról szól, hanem arról is, hogyan kerülj ki egy olyan élethelyzetből, amiből úgy érzed, nincs menekvés.

A családod hogyan fogadja a kissé extrémebb szerepeket?

Minden szerep, amit szeretek eljátszani, az itthon is öröm, hiszen pont az a lényeg, hogy a színészet nagyon sokrétű. A fiam és az édesanyám is pont így kezelik a dolgot.

Anyukám soha nem mondta, hogy nem szabad gyilkost játszanom.

Fotó: Sághy Tímea

Van valami hitvallásod?

Kíméletlenül őszinte vagyok magammal. Minden élethelyzetben tanulok a velem történt eseményekből. Az ember életében sokszor ismétlődnek helyzetek vagy események, amelyekre hajlamosak vagyunk ugyanúgy reagálni. Ez gyakran szorongással jár. Természetesen én is kerültem hasonló szituációba, de egy idő után felismertem a problémát, és ma már teljesen másképp rendezem az életem.

Több portálon is nyilatkoztad már, hogy a fiaddal kissé nehézkes mostanában. Milyen szoros a kapcsolatod Misivel?

Egy 13 éves kamaszról beszélünk. Egyrészt nagyon szoros kapcsolatban vagyunk, másrészt teljesen természetes, hogy válik le rólam.

Vannak dolgok, amikről már nem akar velem beszélni,

de ezt néha humorral oldjuk meg: felteszek neki három kérdést, és ezekre válaszol. Hagynom kell őt, mert egy idő után le kell válnia rólam. Ez egy folyamat, ami közben nem szabad semmit ráerőltetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.