Tóth Gabi már nem használja a Totova művésznevet

Forrás: RTL Klub -
Tóth Gabi Totova művésznév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tóth Gabi új zenei projektbe fogott, ehhez pedig választott egy művésznevet is: Totova névre keresztelte magát, aminek nem örültek a felvidéki magyarok. Sokan bojkottálták emiatt az énekesnőt, és úgy tűnik, elérték a céljukat: a Totova név mindenhonnan eltűnt.

Magára haragította a felvidéki magyarokat Tóth Gabi, választott művészneve ugyanis sérti őket. Rengetegen felháborodtak azon, hogy Totova néven dolgozna tovább az énekesnő, aki ennek ellenére sokáig kitartott a név mellett. Közösségi oldalán próbált magyarázatot adni választására, de azt leszögezte, hogy senkit nem akart megbántani.

Tóth Gabi marad az eredeti nevénél Forrás: RTL Klub

A felvidéki magyarok egyébként az -ova végződés miatt haragudtak meg az énekesnőre, ők ugyanis éppen azt szeretnék elérni, hogy az ottani használatból ez eltűnjön. Tóth Gabi a támadások ellenére A Dalban is így indult, ami miatt rengetegen bojkottálták. Még egy Facebook-oldalt is létrehoztak, amelyen keresztül mindenkit arra biztattak: szavazzák le az énekesnő produkcióját.

Úgy tűnik, hogy elérték, amit akartak, ugyanis a Totova név mostanra mindenhonnan eltűnt.

Korábban még így harangozták be Tóth Gabi produkcióját, ám ennek már se híre, se hamva.

Jöjjön @tothgabi #adal2017 #adalamitdudolsz #dunatv #mediaklikk

A Dal 2017 (@adalonline) által közzétett fénykép,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.