házasság párkapcsolat Valentin-nap szerelem emlék valentin2017 Szinetár Dóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Valentin-nap a '90-es évektől, az angol nyelvű elnevezés átvételével kezdett elterjedtté válni idehaza. A szerelmesek védőszentjének ünnepe mindenki számára mást rejt: vannak, akik egyenesen bosszantónak találják, míg mások kifejezetten ünneplik Bálint napját. A Jászai Mari-díjas színész-énekesnőt, Szinetár Dórát kérdeztük, ő maga melyik tábort erősíti. 

Azt tapasztalom, vagy imádják, vagy kikérik maguknak az emberek a Valentin-nap ünneplését” – kezdte Dóri, aki hozzátette, gyermekkorában még nem volt divat ezt is megünnepelni. „Van egy Bálint nevű unokatestvérem, őt a névnapján természetesen minden évben felköszöntöttük, de akkor még híre-hamva sem volt a szerelmesek ünnepének” – mondta a színésznő.

Szinetár Dóra véleménye szerint ez az ünnep pontosan olyan, mint az apák napja: mivel a kárpát-medencei kultúrkörökben eredetileg nincsen hagyománya, így ez kitalált ünnep.

Szinetár Dóra Fotó: Pejkó Gergő/Facebook/Szinetár Dóra Official Fanclub

– nyilatkozta Dóri.

Igazán maradandó élménye Valentin-nap kapcsán nincs a színésznőnek. „A kedvesemmel mindig próbálunk odafigyelni a másikra: igyekszünk egymást időről időre meglepni valami aprósággal, akár csak egy finom, gyertyafényes vacsorával vagy bármi olyasmivel, amire régóta vágyott. Nálunk gyakran van szerelmesek napja” – vallotta be Szinetár Dóra, aki miközben az idei február 14-ét az Operettszínházban tölti, az Ének az esőben musical főpróbáján már gőzerővel készül a márciusi koncertjére is. „Ez a koncert azért is lesz különleges számomra, mert utoljára 25 évvel ezelőtt volt saját, önálló koncertem.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.