Világsztárok, akik üres zsebbel haltak meg

Forrás: Getty Images -
Judy Garland Gary Coleman Michael Jackson Oscar Wilde Edgar A Poe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, nem csak a csúcsra jutni nehéz, hanem ottmaradni is...

Gary Coleman

Amikor jól futott a szekér, nagyjából 18 millió dollár körüli vagyonnal rendelkezett, ami közel 4,5 milliárd forintnak felelt meg. Ezt a hatalmas összeget többnyire a Diff'rent Strokes című szitkomnak köszönheti, de sajnos nem tudta megfelelően kamatoztatni a bevételét. Idősebb korára a vagyona nagy százalékát eltapsolta és már szinte egyáltalán nem dolgozott. Ha a neve felmerült, az többnyire valamilyen botrányhoz kapcsolódott, de még családon beüli erőszakkal is vádolták. 2010. május 28-án hunyt el.

Gary Coleman Forrás: Northfoto, AFP

Edgar Allan Poe

A 19. század egyik leghíresebb amerikai költője, novellistája volt, a romantika korának egyik legfontosabb szerzője. A művei hatalmas hírnevet adtak neki, ami természetesen anyagi vonzattal is járt, ám ő is szegényen halt meg. 1849. október 3-án Poe-t Baltimore-ban, az utcán találták meg. Azonnal kórházba vitték a kimerültnek tűnő költőt, aki 4 nappal később életét vesztette.

Edgar Allan Poe Forrás: Getty Images

Oscar Wilde

Szintén a 19. század közismert írója volt. Művei nagy hatással voltak az akkori társadalomra, sokan követték figyelemmel a munkásságát. Főleg az esszéi, a regényei, és a komikus játékai tették közismertté. Ám amikor kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik, a karrierje tönkrement. Soha többé nem volt szabad kimondani a nevét, így pedig elég hamar megszűnt a szerző összes bevétele. Sajnos ennek köszönhetően szegényen halt meg egy agyhártyagyulladás következtében, 1900. november 30-án.

Oscar Wilde Forrás: AFP

Michael Jackson

A pop király 750 millió lemezt adott el életében, és 13 Grammy-díjat zsebelt be, ami ritka, és kiemelkedő teljesítmény. A Thriller című albuma precedens értékű, ugyanis az első olyan amerikai lemez volt, amely harmincszor is elérte a platinalemez státuszt. Vagyis Jacksonnak volt mit a tejbe aprítania. Ám mint kiderült, a sztárnak rengeteg tartozása is volt. Főleg jogdíjak és be nem fizetett számlák okozták a bajt, ám a hírek szerint a halála napján nagyjából 500 millió dolláros tartozása volt. Ez több, mint 120 milliárd forint. Nem csoda, hogy őt is üres zsebbel temették el.

Michael Jackson Forrás: Getty Images

Judy Garland

A híres színésznő és énekesnő eredetileg Frances Ethel Gumm néven született, és csak később vette fel a Judy Garland nevet. Mivel mindkét szülője előadóművész volt, így nagyon fiatalon a rivaldafényben találta magát. Rengeteg filmben és musicalben szerepelt, de a leghíresebb szerepe Dorothy, az Óz a csodák csodájában. Sajnos kábítószer-problémái voltak, amelyek először anyagilag, majd egészségügyileg is megviselték a sztárt. Ezen kívül egyáltalán nem tudott bánni a pénzzel: szórta és gyártotta magának a felesleges számlákat.1969. június 22-én halt meg, véletlenszerű kábítószer-túladagolásban.

Judy Garland Forrás: AFP

Sztárok, akiknek nem érte meg elválniuk

A házasság elsőre minden szerelmes számára jó ötletnek tűnik, hiszen akkor még senki nem számol azzal, hogy mennyi pénzt bukhatnak egy esetleges válással: Madonna, Mel Gibson és Paul McCartney is bizony rosszul járt. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.