Havas Henrik sorsáról a napokban dönt majd az ATV, megszólalt a vezérigazgató

ATV Havas Henrik Baukó Éva zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Havas Henriket Molnár Anikó és Baukó Éva is zaklatással vádolta meg. A népszerű tévés sorsa az ATV-nél is megkérdőjeleződött emiatt, hamarosan döntenek róla, maradhat-e.

Először Baukó Éva majd Molnár Anikó is azzal vádolta meg Havas Henriket, hogy a múltban zaklatta őket.

Anikó azt mesélte, hogy a tanár úr fogdosta őt és az ölébe akarta tenni a kezét:

"Egyszer csak azt éreztem, hogy megragadja a karomat és átrakja az ölébe"

Baukó Éva pedig azt állítja, Havas megzsarolta őt, hogy ha nem fekszik le vele, ellehetetleníti médiás karrierjét. Éva elmondta, hogy ő 8 évvel ezelőtt, amikor az eset történt ezt nyilvánosságra hozta, ám akkor senki sem foglalkozott vele.

Havas Henrik sorsáról hétfőn döntenek az ATV-ben Forrás: Fem3

A hírek természetesen az ATV vezérigazgatójához is eljutottak, aki reagált is a történtekre.

"Hétfőn a vezetőséggel a sajtóban megjelent cikkeket átnézzük, és néhány napon belül döntünk a hogyan továbbról. Nyilván új hírek jelentek meg a sajtóban, ezekről még nem tudtunk beszélni. Még egyszer azt tudom mondani, amit korábban is mondtam, és ebben következetesek leszünk: amennyiben beigazolódik bármelyik kollégánkról is - és most általánosságban beszélek - hogy egy szexuális zaklató, és ez egyértelműen bizonyítást nyer, akkor azt nem tűrjük meg az ATV-ben. Mi magunk megvizsgáljuk, és az alapján döntünk. Arról, hogy ebben a konkrét esetben lefolytatunk bármilyen vizsgálatot, a vezetőség meghallgatása után döntök. Most hétvége van, mindenki a családjával van" - mondta Németh Szilárd az Origónak.

Arra vonatkozóan, hogy Havas a facebook oldalán az mondta, hogy a csatornája támogatja őt, a következőket nyilatkozta:

„Havas Henrik ezt a nyilatkozatát nem egyeztette az ATV-vel, az említett telefonbeszélgetés arról szólt, hogy én elmondtam neki, hogy mit fogok nyilatkozni a sajtóban. Erre ő úgy emlékszik, hogy támogató közleményt adunk ki."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.