Endrei Judit: „Én voltam a jó kislány a tévében"

Forrás: WMNmagazin/YouTube -
Endrei Judit interjú tévé bemondó D. Tóth Kriszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 50+-osokat sem felejtette el a média. Akkor sem, ha már rég nincsenek képernyőn, és nem olyan zajos körülöttük az élet. A Magyar Televízió egykori bemondónője, később szerkesztő-műsorvezetője irigylésre méltóan energikus, használja a közösségi médiát és értékmegőrző közösségeket épít. Ezúttal pedig a wmn.hu Elviszlek magammal műsorának kamerái előtt mesélt a televíziózásról, az anyaságról, a magánéletéről, és az is kiderül, mi lelkesíti az életben.

Amikor D. Tóth Kriszta felkérte, hogy legyen az Elviszlek magammal vendége, Judit először nem értette, miért lenne ő érdekes, miért szerepeljen egy online műsorban. Pedig irigylésre méltóan fitt és vonzó a Magyar Televízió egykori legkedvesebb arca. Májusban lesz 65 éves, és fiatal lánynak érzi magát. energiával teli, tettre kész, aki többek között így vall magáról: „én a húzzuk a sportcipőt, és menjünk gyalogolni, bármilyen idő is van típus vagyok."

A közösségi médiáról is határozott véleménnyel bír:
„Ha nem használod a közösségi médiát, kimaradsz egy csomó dologból. Ésszerű időt töltök ezzel, de használom, és hasznomra van. Igaz, hogy kezdetben ellenálltam, de leküzdöttem. Megijesztett a technika, nehezen lett mobilom, egy évig használatlanul hevert az okostelefonom. Számomra aztán óriási előnnyel bírt ez a világ, hiszen láthatom a sokszor külföldön élő, már félig felnőtt gyerekeimet szerte a világban."

Az Elviszlek magammal kamerái előtt azt is elmesélte, hogy budapesti és szentendrei élete előtt Kurdics Juditként Tiszatenyőn élt, és iskolaigazgató édesanyja okán mindig jó gyereknek, jó tanulónak kellett lennie, aki mindenáron megfelelni vágyott. Vallja, hogy a tévés pályafutásához ez később jól jött.„Én voltam a jó kislány a tévében is sok éven keresztül. De nem kellett olyat képviselnem a képernyőn, ami ellenemre volt."

Endrei Judit, D. Tóth Kriszta, Elviszlek magammal Forrás: WMNmagazin/YouTube

Judit egyáltalán nem tartozott a sokat bakizós tévések közé, mindig nagyon felkészült volt. Egyetlen komoly, emlékezetes hibája akadt, amiért annak idején pénzbüntetés járt, egy havi prémiumot vontak meg tőle.
„A bemondó lét egy katonás lét volt. Csak azt mondhattuk, amit egyeztettünk vagy le volt írva. Élő műsorban aztán elkezdhettem megmutatni magamból is valamit. A szép, de nem túl okos babák képe volt az emberek fejében a bemondókról, pedig ez nem volt igaz" – emlékszik vissza.

Arra a kérdésre, hogy néz-e tévét, határozott igennel válaszol, és hozzáteszi: „Más a tempó, harsány, hangos. Engem egy-egy jó televíziós beszélgetés tud magával ragadni, de kevés ilyen műsor van. A tévécsinálók azt hiszik, hogy arra nincs szükség, pedig van."

Az Endrei Judittal készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.